Bağışıklığımızı Güçlendirmek İçin Ne Yapmalı?

Bağışıklığımızı Güçlendirmek İçin Ne Yapmalı?

Sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak kalp hastalığı, diyabet, obezite gibi kronik hastalıkları önlemede büyük önem taşır. Sağlıklı alışkanlıklar üzerine kurulu bir sağlıklı bir yaşam tarzının insan bedenine sağladığı bir diğer fayda; bağışıklık sistemi güçlendirmek ve hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlamaktır. Bağışıklık sistemi, çeşitli hücre ve proteinlerin etkileşimiyle ortak çalışması sonucunda vücudun mikroplara karşı korunmasını sağlayan savunma sistemidir.

Aşılar belirli hastalıklara karşı bağışıklık oluşturmamızı sağlasa da kişisel olarak bağışıklık sistemini güçlendirmek için yapabileceklerimiz iyi beslenmek, aktif olmak, sağlıklı kilomuzu korumak, yeteri kadar uyumak, sigara içmemek ve aşırı alkol kullanımından kaçınmaktır.

Sağlıklı besinler, sağlıklı bağışıklık sisteminin temelidir.

Sağlıklı bir yaşam tarzı, sağlıklı beslenme yani bol miktarda meyve ve sebze, yağsız protein, kepekli tahıllar ve yağsız veya az yağlı süt ve süt ürünlerini tercih etmek anlamına gelir. Bunun yanında yeme rutininizde doymuş yağları, kolesterolü, tuzu ve ilave şeker tüketimini sınırlandırmak anlamına gelir.

Sağlıklı beslenme, optimal bağışıklık fonksiyonunu destekleyen besinlerin alınmasını sağlar. Ancak, bazı vitamin ve minerallerin fazlasının zararlı olabileceği gibi bazı vitaminler bakımından eksiklik yaşıyor da olabilirsiniz. Bu konular hakkında bilgi edinmek için bir sağlık uzmanına danışın.

Düzenli egzersiz yapmalısınız!

Düzenli egzersiz rutinine sahip olmak sadece kas kütlenizi artırmak ve stres atmanıza yardımcı olmak için değil, aynı zamanda sağlıklı bir bağışıklık sistemini desteklemenin önemli bir parçasıdır. Orta yoğunlukta yapılan egzersiz, kemiğin dışındaki bağışıklık hücrelerini kan dolaşımına harekete geçirir. Ayrıca, halihazırda kan dolaşımında bulunan bağışıklık hücrelerinin dokulara taşınmasına da yardımcı olur.

Bağışıklık gözetimini, egzersizin bağışıklık hücrelerinin enfeksiyonu tespit etmede ve enfeksiyona tepki vermede daha verimli olmasına yardımcı olduğu yani egzersiz rutininizin bağışıklık sisteminizi  izleme süreci olarak düşünebilirsiniz.

Su bağışıklık sisteminin yakıtıdır.

Su, vücudumuzda içerisinde bağışıklık sistemini desteklemenin dahil olduğu birçok önemli göreve sahiptir. Su vücudumuz için önemi bilimsel olarak şöyle açıklayabiliriz; dolaşım sistemimiz içlerinde bağışıklık hücreleri bulunduran kanımızın vücudumuzda dolaşması için suya ihtiyaç duyar. Egzersiz yapmasanız veya terlemeseniz bile nefesinizle, idrar yoluyla ve bağırsak hareketleri ile sürekli su kaybedersiniz. Bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olmak için, kaybettiğiniz suyu tekrar kazanmanız çok önemlidir.

Homelover Size İyi Bakar

%100 pamuktan üretilmiş organik havlularımız ile size ve sevdiklerinize iyi bakıyoruz. Sağlığınıza hiçbir zararı olmayan Homelover ürünlerimiz ile gönül rahatlığıyla evlerinize misafir oluyoruz.

Etiketler: sağlıklıbiryaşam,bağışıklıksistemi
Şubat 22, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR