Antimikrobiyal Nedir?

Antimikrobiyal Nedir?

Sevdiklerimizi  ve kendimizi mikroplara karşı korumak isteriz. Mikrop, bakteri, virüs ve parazit gibi alt isimlerin genel tanımıdır. Bildiğiniz üzere bazı mikropların insan sağlığına yararı olduğu gibi insan sağlığını tehdit eden mikroplar da var. İşte biz bu zararlı mikroplardan uzak durmaya çalışıyoruz. Bu yazımızda antimikrobiyal ve antimikrobiyal tekstil nedir bunları inceleyeceğiz…

 

Antimikrobiyal, “Mikroplara karşı sürekli korunan ürünler yaratmak amacıyla, katkı maddelerinin kullanılmasındaki kolektif bilgi, uzmanlık ve yöntemlerin bütünü” olarak tanımlanan kavramdır. Antimikrobiyal, bakteriler ve küfler gibi mikropların varlığını azaltmada oldukça etkili  maddeleri tanımlamak için kullanılıyor. Bu maddelere örnek olarak dezenfektanlar, antibiyotikler ve tabii “antimikrobiyal katkılar” gibi birçok madde sayılabilir.

 

 

Homelover’da ürünler Global Organik Tekstil Standartlarına uygun olarak GOTS sertifikalı üretilmektedir. Bu sertifika tekstil üretiminde yaygın olarak kullanılan ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen kimyasalların kullanımını yasaklamaktadır. GOTS’a göre yalnızca kullanıcılara zarar vermeyecek düşük etkili kimyasallara izin verilmektedir. Ayrıca, atık su arıtımı üzerindeki kısıtlamaları ve su ve elektrik kullanımının azaltılması gibi birtakım hedefleri içerir. Homelover size iyi bakar!

 

Antimikrobiyal ve antibakteriyel arasındaki fark nedir?

Bir antimikrobiyal çok geniş bir alanda birçok mikroba karşı etkilidir: buna bakteri, küf, mantar ve virüsler sayılır. Antibakteriyel madde ise sadece bakterilere karşı etkili olurlar.

 

Hangi tür antimikrobiyal katkılar var?

Gümüş İyon, Bakır, Çinko ve Organik teknolojilere dayanan başlıca dört ana tür antimikrobiyal katkı var bunlar şöyle;

Boyalar, kaplamalar, tekstiller, polimerler ve diğer malzeme türleri dahil olmak üzere çok geniş yelpazedeki malzeme ve uygulamalarda kullanmak için uygun olan Gümüş İyon Antimikrobiyal katkılardır.

İyi bilinen antibakteriyel ve antifungal bir bileşim olarak karşımıza Çinko Antimikrobiyal katkı maddeleri çıkıyor.

 

 

Koruyucu ve hijyenik uygulamalarda antimikrobiyal koruma amacıyla, boyalar, kaplamalar ve polimerler gibi substratlarda Bakır Antimikrobiyal katkılar  kullanmaya çok elverişli bir madde imiş.

Organik olan Antimikrobiyal katkılar ise fenolik biyositler, dörtlü amonyum bileşikleri olarak sıralanıyor. 

 

Antimikrobiyal Tekstil Nedir?

 

Antimikrobiyal tekstil, mikropların yaşamasını engellemeye ya da azaltmaya yönelik üretilmiş tekstillere deniyor. Antimikrobiyal tekstil Covid-19 salgın ile birlikte birçok alanda kullanılmaya başlandı. Antimikrobiyal tekstil iç giyim ve havlu gibi tekstil ürünlerde hatta ayakkabı gibi giyim eşyalarında yaygın olarak kullanılıyor.

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR