Banyo Sonrası Havlu Bakımı

Banyo Sonrası Havlu Bakımı

Banyo Sonrası Havlu Bakımı

Banyo yapmak, rahatlamanın ve yenilenmenin en güzel yöntemidir. Banyo yapmak ve banyo sonrasını keyfe dönüştürmek için bazen yeterli zaman olsa da bazı durumlarda da acele etmeniz gerekebilir. Kısa süre içinde evden çıkmanız ya da yetişmeniz gereken bir iş olduğunda ufak zaman dilimlerine sıkıştırılmış acele duşlar aldığınız mutlaka olmuştur.

Acele yapılan banyo sonucunda genellikle banyo havluları özensiz bir şekilde sağa sola atılır. Ancak bu durum bir alışkanlık haline gelirse banyo havlularınız zarar görebilir ve ömrü kısalabilir.

Homelover olarak bu yazımızda banyo sonrası havlularınızı daha iyi korumanızı sağlamak için önerilerimizi derledik.

 

 

1. Bir Kancaya Çift Asılı Havlu

Havluları kurutmak için genellikle kancaya asma yöntemi tercih edilir. Kancaya asma yöntemi ile havlu kurutmak en iyi seçenek olmasa da işe yarar ancak tek kancaya çift havlu asmak her iki havlulunun da hava almaması, uzun süre nemli kalması anlamına gelir. Bu da bakteri ve küf oluşumu için adeta bir davetiyedir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için her kancaya tek havlu asmaya dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

 

2. Havlularınızı Belirli Periyotlarda Yıkayın

Banyo sonrası kendinizi tertemiz hissederken hijyeninden emin olmadığınız bir banyo havlu kullanmak istemeyeceğinizi biliyoruz. Havlu söz konusu olduğunda hijyen çok önemlidir. Havlular uygun koşullarda kurutulmadığında nasıl bakteri üretiyorsa uzun süre yıkanmadıklarında da aynı risk söz konusudur. Banyo havlularınızı üç kullanımda bir değiştirmeniz uygun olacaktır. El havluları ve yüz havluları da sık kullanılan ve bakteri üretimine çok açık ürünlerdir. Bu sebeple el havlularını ve yüz havlularını 2-3 günde bir değiştirmeniz doğrusu olacaktır.

 

 

3. Havluları Yedekli Kullanın

Havlular genellikle her evde bol bol bulunan ve ihtiyaç halinde hemen muhafaza edildikleri yerden çıkartılan ürünlerdir. Çamaşır makinesinde yüksek derecede sadece havluların yıkanması hijyen açısından önem taşır. Bu durumda ne kadar çok havlunuz olursa temiz ve hijyenik havlu kullanımı açısından o kadar avantajlı olabilirsiniz. Evde başına en az üç havlu bulundurmak ve her yıkamadan sonra bunları döndürmek en iyisidir. Bu yöntemle hem havlularınız kısa sürede yıpranmaz hem de tüm havlularınız gerekli hijyene sahip hale gelir.

 

4. Çok Fazla Deterjan Kullanmaktan Sakının

Deterjan ne kadar çok kullanılırsa yıkanan çamaşırlar o kadar temiz olur gibi yanlış bir algı vardır. Oysa fazla deterjan kullanımı faydadan ziyade zarara sebep olur. Havlu yıkarken deterjan kullanımı oldukça önemlidir. Deterjan ambalajında yer alan talimatlar doğrultusunda yıkama yapmanızı tavsiye ederiz. Çünkü banyo havluları çok emici olduğundan, o anın sıcağında kullandığınız ekstra deterjanı da emebilir. Fazla deterjan, durulanmadığında bakteri ve küf oluşumuna neden olur. Ayrıca havluları serleştirir ve sert havlular cildi tahriş eder. Yıkamadan sonra havluda kalıntı görürseniz veya havlunun çok sert olduğunu düşünüyorsanız, bir dahaki sefere deterjan miktarını azaltmayı deneyebilirsiniz.

 

5. Havluları Yeteli Sıcaklıkta Yıkamalısınız

 

Havlularınızı uygun şekilde temizlemesi ve mikropları yok etmesi için güvenli olan mümkün olan en sıcak ayarda yıkadığınızdan emin olun. Bunun için havlularınızın etiket kısmında yer alan yıkama talimatlarını okuyabilirsiniz. Fazla sıcak su havluların ömrünü kısaltırken soğuk su da bakterilerin temizlenmesinde yetersiz kalacaktır.

 

6. Çok Fazla Yumuşatıcı Kullanmayın

Mis gibi kokan banyo havlusu herkesin çok sevdiği bir şey olsa da bunun yöntemi uygun ölçülerin üzerinde yumuşatıcı kullanmak olmamalıdır. Fazla yumuşatıcı kullanımı banyo havlunuzun emiciliğini kaybetmesine neden olur. Yumuşatıcıyı önerilen ölçülerde kullanmanızı tavsiye ederiz.

 

7. Makineden Çıkan Havlularınızı Sallayın

Çamaşırları sallamak, çamaşırları katlamadan önce çoğu insanın uyguladığı bir alışkanlıktır. Çamaşır makinesinden çıkardığınız havlular birbirine dolaşmış olur. Bu nedenle asmadan önce havlunun biraz sallanması önerilir. Sallama işlemi sonrasında havlunuzu açık havada ve güneş alan bir yerde kurutmanızı öneririz. Nemle savaşmanın en iyi yöntemi açık havada havlu kurutmaktır.

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR