Banyolar için Bitki Tavsiyeleri

Banyolar için Bitki Tavsiyeleri

 

Yaşam alanlarınızda değişikliği ihtiyaç duyduğunuzda bazen ufak birkaç dekorasyon fikri evinizi baştan yaratmak için yeterli olabilir. Bitkiler bu noktada en kurtarıcı ürünlerden biridir. Ortama sıcak, samimi ve doğal bir hava katan bitkiler sayesinde evin her alanında yepyeni bir hava yakalamak mümkün olabilir.

Banyo dekorasyonu ev dekorasyonunun önemli bir parçasıdır. Hem hijyenik hem de kullanışlı olması gereken banyolar genellikle yeterince güneş almaz. Bu sebeple banyoların doğru ışıkla aydınlatılmaları aynı zamanda şık ve doğal görünmeleri çok önemlidir. Banyolar genellikle ışık almadığında ve nemli bir ortamları olduğunda her bitki türünün yetişmesi için uygun koşulları sağlamaz. Bu sebeple banyo bitkisi seçerken dikkat edilmesi gerekir. Homelover olarak sizler için banyoya uygun bitki tavsiyeleri derledik.

 

Zeze Bitkisi

Bitki yetiştirmek istiyorsanız ancak bitki bakımı konusunda çok tecrübeli değilseniz ve bitki yetiştirmek için yeterli zaman yaratamıyorsanız Zeze bitkisi tam da size göre. Yapraklarının asimetrik yapısı ve canlı rengiyle banyo dekorasyonu için harika bir tamamlayıcı olan Zeze bitkisi, banyonuzda istediğiniz havayı yakalamanıza yardımcı olacaktır.

Bitkinin bakımı da oldukça kolaydır. Toprağın kuruduğunu fark ettiğinizde sulamanız yeterlidir. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey aşırı sulama yapmamaktır. Çünkü fazla suladığınızda bitki çürümeye başlayabilir.

 

Kuş Yuvası Eğreltiotu

Az ışığa ihtiyaç duyan ve gölge ortamlarda da rahatlıkla yetişebilen Kuş Yuvası Eğreltiotu, banyo bitkisi olarak sık tercih edilir. Banyolarda ferah bir ortam yaratmanızı sağlayan bitki, nemli ortama ihtiyaç duyar. Normalde sık sık yapraklarına gerekli nemi sağlamak için su püskürtmeniz gereken Kuş Yuvası Eğreltiotu, banyo ortamında ihtiyacı olan nemi kolaylıkla alır ve su püskürtmenize gerek kalmaz. Bitki bakımında dikkat etmeniz gereken şey yaz aylarında sık, kış aylarında ise daha az sulama yapmaktır.

 

Zümrüt Dalgası

Doğal ortamında bataklıkta bile yetişebilen ve çok fazla gün ışığına ihtiyacı olmayan Zümrüt Dalgası, bakımı oldukça kolay bitkilerdendir. Çok hızlı büyümemesi ve kolay bakımı sayesinde banyoda yetiştirmek için oldukça idealdir. Bakımında dikkat etmeniz gereken tek şey sulamadan önce toprağın üst kısmının tamamen kuruması. Bitkiye belirli periyotlarla gübreleme de yapabilirsiniz.

 

 

Deve Tabanı

Özellikle ofis dekorasyonlarında çok sık tercih edilen Deva Tabanı’nın banyo dekorasyonu için de çok uygun olduğunu biliyor muydunuz? Deve Tabanı oldukça ilginç ve yaprak yapısı sayesinde çok şık görünen bitkilerden biridir. Banyolarınızda orijinal ve doğal bir görüntü yakalamak istiyorsanız Deve Tabanı bitkisinin gücünden yararlanabilirsiniz. Devetabanı bitkisi sulanırken suyu çok soğuk olmamalıdır. Soğuk su kullanmak bitkiye zarar verir. Direkt çeşmeden su alıp kullanabilirsiniz.

 

Paşa Kılıcı

Dekorasyonuna çok özenilen banyolarda çok sık kullanılan Paşa Kılıcı, tropik ortamlara ve neme alışık bir yapıdadır. Bu sebeple banyolar için idealdir. Ancak Paşa Kılıcı, diğer banyo bitkilerine kıyasla daha çok bakıma ihtiyaç duyar. Birkaç saat gün ışığı alması gereken bitkiyi belirli aralıklarla güneşe çıkarmanız gerekebilir. Banyonuz güneş alıyorsa aynı yerinde sabit bırakabilirsiniz.

 

Aloe Vere

Son dönemde çok sık tercih edilen ve bakımı kolay bitkilerden biri de Aloe Vere. Yaşam alanlarında hem doğal hem de şık bir ortam yaratan Aloe Vere, banyo için de oldukça ideal bir bitkidir. Mucizevi olarak isimlendirebileceğimiz Aloe Vere’nin yapraklarının iç kısmında jel sıvı bulunmaktadır. İyileştirici bir özelliği olan bu sıvı, cilt bakımı için de kullanılabilir. Banyo dekorasyonunuzda tercih edeceğiniz bitkinin hem şık görünmesini hem de fayda sağlamasını isterseniz Aloe Vere tercih edebilirsiniz.

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR