Banyonuzda Ufak Dokunuşlarla Fark Yaratın

Banyonuzda Ufak Dokunuşlarla Fark Yaratın

 

Ev dekorasyonu denildiğinde birçoğumuzun aklına öncelikli olarak evin en çok zaman geçirilen salon, yatak odası gibi bölümleri gelir. Arkadaşlarımız, ailemiz geldiğinde salonda çok zaman geçirilse de aslında banyo da çok sık kullanılan alanlardan biridir.

Evinize her girdiğinizde ilk olarak elinizi yıkama ihtiyacı hissedersiniz. Aynı şekilde misafirleriniz de evinize geldiğinizde mutlaka banyonuzda zaman geçirecekleri bir an olacaktır.

Bu durumda banyo dekorasyonu da aslında evin diğer alanları kadar özenilmesi ve dikkat edilmesi gereken bölümlerden biri diyebiliriz. Banyonuzu büyük bütçeler ayırmadan ve kısa sürede çok daha keyifli ve dekoratif hale getirebilirsiniz.

Homelover olarak bu yazımızda banyonuzda ufak dokunuşlarla fark yaratmanızı sağlayacak bazı dekorasyon fikirlerimizi derledik.

 

Banyoların Yıldızı: Aynalar

Banyolarda ilk göze çarpan şey genellikle aynalardır. Seçeceğiniz ayna modeli ile banyo dekorasyonunuzu tahmin dahi edemeyeceğiniz kadar şık ve farklı bir hale getirebilirsiniz.

Doğru ayna kullanımı banyonuzu olduğundan çok daha büyük ve ferah bir görünüme kavuşturacaktır. Aynalarda LED ışıklar da tercih edebilirsiniz.

Ayrıca ayna kenarlarında banyonuzun genel dekorasyonu ile uyumlu desenler, raflar vb. ürünler kullanabilirsiniz.

 

Olmazsa Olmaz: Banyo Aksesuarları

 

 

Banyo aksesuarları, bir banyonun olmazsa olmazıdır. Sabunluk, diş fırçalığı, tuvalet seti vb. ürünleri tarzınıza uygun şekilde seçerek bile banyonuzda büyük bir fark yaratabilirsiniz.

Banyonuzun renklerine, desenlerine uygun aksesuarlar şıklığı artıracaktır. Büyük bir bütçe ayırmadan yapabileceğiniz bu değişiklik sayesinde banyonuz çok daha dekoratif hale gelebilir.

 

Doğayla İç İçe Banyolar

 

 

Bitkiler, her yere olduğu gibi banyolara da güzel ve ferah bir hava veriyor. Banyonuzun yaşayan, canlı bir alana dönüşmesini istiyor ve yaşam alanlarında yeşil dokunuşlardan hoşlanıyorsanız hemen banyo bitkileri seçmeye başlayabilirsiniz.

Burada bitki seçerken iyi bir araştırma yapmanızı tavsiye ederiz. Çünkü birçok banyo evin güneş almayan bölümündedir ve çoğu bitki de yaşayabilmek için yoğun güneş ister.

Banyo dekorasyonu için banyo bitkileri ya da doğal görünümlü yapay bitkiler tercih etmek doğrusu olacaktır.

 

Banyo Havluları için Şık Raflar

Bir banyoda en çok ihtiyaç duyulan ürünlerden biri de havlulardır. El, yüz, banyo havluları ve bornozlar banyolarda çok sık kullanılır.

Banyo dolapları havluları depolamak ve hijyenik tutmak için iyi bir çözümdür ancak havluları aslında bir dekorasyon ürünü olarak kullanmak da mümkündür.

Banyonuzun uygun alanlarına raflar yaptırarak havlularınızı farklı katlama stilleriyle bu alanlarda konumlandırabilirsiniz.

 

Banyo Paspası ya da Kilim

Banyonuzun rengine uygun bir banyo paspası ya da kilim, banyonuzu daha yaşayan ve bütün hale getirecektir. Banyonuzda alanınız yeterince geniş değilse ufak ve tarzınıza uygun bir banyo paspası tercih edebilirsiniz. Banyonuz geniş ise şık bir kilim dekorasyonu bambaşka bir boyuta taşımanıza yardımcı olabilir.

 

Hasır Sepetler ile Yepyeni Bir Görünüm

 

“Banyo dekorasyonu nasıl yapılır?” dendiğinde büyük bir bütçe harcamadan ve mevcut banyo ürünlerinizi yenilemeden dekorasyonu zenginleştirmenin en iyi yöntemlerinden biri hasır sepetlerdir. Hasırın bulunduğu ortama doğallık vermesi banyo dekorasyonları ile birebir örtüşür. Banyonuzda kullanacağınız hasır sepetler, hasır çamaşır sepetleri vb. ürünler ile zahmetsiz bir tarz yakalayabilirsiniz.

 

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR