Binlerce Yıllık Tedavi: Kaplıcalar

Binlerce Yıllık Tedavi: Kaplıcalar

Birçok mineral ve madensel tuzları içerisinde barındıran 20 – 110 oC sıcaklığına sahip şifalı sulara termal su ya da kaplıca deniyor. Hem bedenen hemde ruhsal anlamda derin bir rahatlama sağlayan termal sular vücudu tedavi ederek adeta bedenin yenilenmesini sağlıyor…

Tedavi olarak kullanıldığı rahatsızlıkların başında  romatizmal, ortopedik ve deri hastalıkları geliyor. Termal sular tedavi olarak kullanılabiliyor oluşunu içerisinde bulundurduğu minerallere borçlu. Zengin yeraltı kaynaklarına sahip ülkemizde hemen hemen her bölgesinde bu jeotermal sulara rastlamak mümkün.  Çevresinde kurulan termal tesis ve oteller, bedensel ve psikolojik yorgunluklardan kurtulmak isteyenler için cennet niteliğinde değer taşıyor. Termal sıcak sular ağrıyan bölgelerdeki kan dolaşımını hızlandırarak ağrının azalmasını ve iyileşme sürecini hızlandırması ile biliniyor. 

 

 

Termal Sularda Bulunan Mineraller 

Termal suların içerisinde bulunan mineraller saymak ile bitmez. İnsan bedeni için gerekli olan mineralleri içerisinde barındıran termal sular birçok rahatsızlığı doğal olarak etki ediyor.

Termal su içerisinde bulunan bor minerali, vücuttaki kas yapım sürecini hızlandırmada etkili rol oynuyor. Aynı zamanda beyin aktivitelerinin artmasını sağlayan bu mineral kemiklerin güçlenmesini sağlıyor. Termal sularda bol miktarda bulunan bir diğer mineral ise kalsiyum. Kemikleri güçlendirdiği herkes tarafından kabul gören kalsiyum aslında sanıldığından çok daha faydalı. Sağladığı en önemli faydalardan birisi ise kalp sağlığını güçlendirmesi.

Pek çok iç organın işleyişinde önemli bir rol oynayan kalsiyum, vücuttaki işlevlerin düzenlenmesinde oldukça etkili. Vücudun asit baz dengesini korumaya yardımcı olan klorür minerali de termal sularda bulunuyor. İnsan vücuduna giren besinlerin enerjiye dönüşmesinde rol alan maddelerden biri olan klorür, metabolizma için oldukça faydalı. Termal suyun içerisinde bulunan demir, insan vücudunda kanın kalitesini arttırmaya yardımcı oluyor.

Demir vücudun daha dirençli ve kuvvetli olmasını sağlıyor. Cilde oldukça iyi gelen demir aynı zamanda stresi ve yorgunluğu da önlemesi ile insan sağlığı için çok önemli.  Kalp ritminin korunmasını ve yüksek tansiyonun dengelenmesini sağlayan magnezyum termal sularda  bulunuyor. Vücuttaki toksinlerin yok edilmesinde de görev alan magnezyum, kan şekerinin enerjiye dönüştürülmesi sağlıyor ve cildin daha sağlıklı ve canlı olmasında etkili rol alıyor.

Binlerce yıldır eklem ağrıları ve artrit gibi rahatsızlıklar için destekleyici tedavi yöntemleri olarak görülen termal sular, cilt rahatsızlıkları başta olmak üzere pek çok hastalık için etkili çözümler  sunuyor. Günümüzde kozmetik ürünlerinde tercih edildiğine rastlanan termal sula,  ameliyat ya da dermatolojik operasyonlar geçiren kişiler için pek çok krem ve kozmetik üründen daha etkili olduğu öne sürülüyor. Romatizmalı ağrılar, solunum yolu problemleri, sindirim sorunları hatta obezite hastalıkları için destekleyici tedavi olarak öneriliyor.  

 

Yazımızı beğendiniz mi? Bunun gibi bilgilendirici ve enteresan yazılarımız okumak için blogumuzu ziyaret edin

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR