Cilt Bakımı İçin Serum Önerileri

Cilt Bakımı İçin Serum Önerileri

Cilt tipinize uygun ve cildinizin ihtiyacına hitap eden iyi bir cilt bakımı rutini oluşturmaya hazır  mısınız? Yüz temizleyiciniz, kreminiz ve maskeleriniz var ama daha önce hiç serum kullanmadınız değil mi? Bizler, bu yazımızda cilt bakımı için serum önerilerini sizlerle paylaşacağız.

Serum Nedir ?

Serumlar, cilt bakımı rutininizde temizleyicinizden sonra ve nemlendiricinizden önce kullanılmak üzere tasarlanan ürünlerdir.

Şu sıralar oldukça Türkiye’de oldukça popüler olan serumlar, cilt tonunu aydınlatmak, cilt lekelerini gidermek veya kırışıklıklarla mücadele etmek gibi tek bir hedefi ele alan aktif bileşenler içerir. Benzer içerikli nemlendiricilere kıyasla daha iyi sonuçlar verdikleri için tercih ediliyor. Uzmanlar, serumların daha iyi sonuçlar vermelerinin sebebini, geleneksel bir nemlendiriciden daha yüksek konsantrasyonda aktif bileşenlere sahip olmalarından kaynaklandığını söylüyor. Bunun yanında serumların en büyük özelliği, normal bir nemlendirici gibi cildin yüzeyine yapışıp kalmak yerine cildin alt katmanlarına kadar nüfuz edecek şekilde formüle edilmiş olmaları olarak açıklanıyor. Genel olarak, cilt tipinizi ve cildinizdeki soruna dikkate alan iyi seçilmiş bir serumun kullanımı sizin için güvenli olacaktır.

İnce Çizgileri ve Kırışıklık  Gidermek İçin Retinol

 

 

Yaşla birlikte doğal kolajen kaybı, ince çizgilerin ve kırışıklıkların oluşumuna katkıda bulunur. Yani şu anda ihtiyacınız olan şey, cilt hücresi dönüşümünü artırmak ve kolajen üretimini desteklemektir. Bunun için bir retinol serumu almanız sorunuza çözüm olacaktır. Retinolün bir başka özelliği ise 2017 yılında “Archives of Dermatological Research’ de” yayınlanan bir araştırmaya göre; Retinol, cildin  doğal bir bileşeni olarak bilinen cildin dolgun ve nemli kalmasını sağlayan hyaluronik asit seviyesini  yükseltiyor.

Ancak retinolu sadece akşamları olmak üzere haftada en fazla 2-3 gün kullanmak gerekiyor.

Karma veya Yağlı Cildi Nemlendirmek İçin Hyaluronik Asit

 

Araştırmalara göre Hyaluronik asit, ağırlığının 1000 katı kadar su tutabilir. Dermatologların bu bileşeni neden birinci sınıf nemlendirici olarak önerdiğini bu özelliğinden anlayabiliriz.

Normal bir nemlendiricinin gözenekleri tıkama olasılığı yüksektir ve bu sebeple sivilcelere neden olabilir. Karma ya da yağlı bir cilde sahipseniz en iyisi  Hyaluronik Asit içeren nemlendirici bir serum tercih etmeniz olacaktır. American Academy of Dermatology'ye göre, komedojenik olmayan, yani gözenekleri tıkama ve sivilceye yol açma olasılığının düşük olması sebebiyle Hyaluronik Asit içeren serum kullanmak gerekiyor. Ayrıca piyasa da her cebe uygun Hyaluronik Asit içeren serum mevcut.

Hyaluronik Asit içeren serumlar sabah akşam kullanıma uygundur.

Gözenek Görünümünü Azaltmak İçin Salisilik Asit

 

Aynada ilk gördüğünüz gözenekleriniz mi?

Bir beta hidroksi asit olan BHA’lar salisilik asit ile birlikte gözenekleri açmak için alfa hidroksi asitleri olan AHA'lar, glikolik veya laktik asit ile kombinasyonlar oluşturarak bir arada kullanılması öneriliyor. Salisilik asit, gözeneği tıkayan keratini yumuşatarak çözüyor.

Bu ürünleri haftada 2-3 gün akşamları kullanmak gerekiyor.


 
Etiketler: cilt bakımı,doğal bakım,cilt serumları
Şubat 14, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR