El ve Yüz Havlusu Seçimi

El ve Yüz Havlusu Seçimi

 

Sabah uyandınız ve yeni güne başlıyorsunuz. Güne güzel başlamanın en güzel yöntemlerinden biri yüzünüzü yıkamaktır. Yüzünüzü yıkadıktan sonra yüz havlusu ile temasınızı anımsayın. Havlunuz sert ve yüzünü tahriş edecek bir dokuda mı? Ya da yüzünüzü kurulasanız bile ıslaklık hissinden kurtulamıyor musunuz? Aynı senaryoyu bir de el havlusu için düşünün. El havlusu gün içinde en çok kullandığımız ev eşyalarından biridir. Dışarıdan eve ilk girdiğiniz anda ellerinizi güzelce yıkadınız ve el havlunuzu aldınız. Havlunuzu belki de en son saatler önce kullanmıştınız ancak ıslaklık hissi sanki yeni kullanmışsınız kadar yoğun ya da havlunuz çok sert ve elinizi kurularken sizi rahatsız ediyor. Bu gibi sorunları mutlaka yaşamışsınızdır belki de hala yaşamaya devam ediyor da olabilirsiniz.

Homelover TR blog olarak bu yazımızda el ve yüz havlusu seçimi esnasında size yol gösterici olacağını düşündüğümüz bazı bilgileri derledik.

 

Havlunuzun emiciliği yüksek olsun

Emiciliği yüksek havlu, sürekli ıslaklık hissetmenizin önüne geçer. El ya da yüz havlunuzu elinize aldığınız her anda kuru olması harika olmaz mıydı? Henüz bu hissi yaşamadıysanız Homelover TR el ve yüz havluları ile tanışma zamanınız çoktan geldi demektir.

 

Havlu ebatlarını doğru seçin

Banyo havlusuyüz havlusu ya da el havlusu… Her havlu çeşidi kullanım amacı açısından kolaylık sağlayacak kriterler doğrultusunda üretilir. Banyo havlusu ebatlarında bir el havlusu seçmek ellerinizi kuruturken zorlanmanıza neden olacaktır. Ya da aşırı küçük bir havlu ile yüzünüzü istediğiniz kadar iyi kurutmanız mümkün olmayabilir. Bu tarz sorunlar yaşamamak için her zaman kullanım amacınıza uygun ebatlarda havlu seçmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca gereğinden büyük ya da küçük havlular banyo dekorasyonunuz açısından da sorun yaratacaktır.

 

 

Havlunuzda hangi malzeme kullanıldığını öğrenin

Havlu modellerini seçerken dikkat edeceğiniz noktalardan biri ve belki de en önemlisi, kullanılan malzeme çeşididir. Havlu üretilirken pamuk, keten ya da bambu gibi birçok farklı malzeme tercih edilebilir. Peki hangi malzemeyi seçmek gerekir? %100 pamuk içeriğinde olan havlular üstün emiciliğe sahiptir. %100 pamuk havlu, kaliteli yapısı sayesinde emdiği suyu diğer havlu çeşitlerine göre çok daha hızlı havaya bırakır. Bu da havlunun diğer havlu çeşitlerine kıyasla daha hızlı kurumasını sağlar. Havluların hızlı kurumadığı ve uzun süre nemli kaldığı durumlar bakteri üretimine sebep olur. Hem ıslaklık hissi hissetmemek hem de hijyenik olmayan havlular ile el ve yüz kurulama riski almamak adına %100 pamuk havlu tercih etmenizi öneririz. Homelover el ve yüz havluları %100 pamuktan üretilmiştir ve emicilik gücü yüksektir.

 

Kaliteli havlu, şeklinden anlaşılır

Havlu satın almaya gittiğiniz zamanları düşünün. Bazı havlular elinize dolu dolu geliyorken bazıları neredeyse günlük kullandığınız kıyafetler kadar ince ve seyrek dokumalıdır. Seyrek dokumalı havluları elinize aldığınızda aradaki boşlukları fark edebilir ve havlu zeminini kolaylıkla görebilirsiniz. Bu havlular hem uzun ömürlü değildir hem de size hayal ettiğiniz konforu sağlama konusunda yetersiz kalacaklardır. Oysaki %100 pamuk ve sık dokunmuş havlular hem duruş hem de kullanım açısından farkını ortaya koyar.

 

Kaliteli havlu, her zaman yumuşaklık hissi yaşatır

 

Tezgâhta dokunduğunuz ve yumuşak bulduğunuz havluların birkaç yıkamada sert bir hale geldiğini mutlaka gözlemlemişsinizdir. Bu havlular da hem malzeme kalitesi hem de dokuma sıklığı açısından rahat ve konforlu bir kullanım sunacak yapıda değillerdir ve cildinizi tahriş ederler. Her yıkamadan sonra havlunuzun yumuşaklık hissi devam etsin istiyorsanız Homelover havlular sizi bekliyor.

Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

 

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR