Eskiyen Havluları Değerlendiriyoruz

Eskiyen Havluları Değerlendiriyoruz

Havlu, evde en çok ihtiyaç duyulan ve sık sık alınan tekstil eşyaları arasında yer alıyor. Banyo havlusu, el havlusu, baş havlusu ya da plaj havlusu derken yıl içinde birçok defa yeni havlu almak gerekebiliyor. Ayrıca misafirler için de mutlaka yedekte havlu tutulduğunu hesaba katarsak, havlunun evde en çok bulunan tekstil ürünlerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Peki havlularınız bu kadar çokken ve dolaplarınıza yeni havlular da girerken eskiyen havlularınızı ne yapıyorsunuz? Eskiyen ancak hala işlevsel olarak kullanımı mümkün olan havlularınızı değerlendirmeyi hiç düşündünüz mü?

Homelover olarak bu yazımızda “Eskiyen havlularımız nasıl değerlendirebilirim?”, “Havluları dönüştürmek mümkün mü?” sorularınızı yanıtlıyoruz.

 

 

En Klasik Geri Dönüşüm Fikri: Toz Bezi

Eskiyen havluların toz bezi olarak kullanımına mutlaka denk gelmişsinizdir ya da siz de bu yöntemin uygulayıcıları arasında olabilirsiniz. Havluyu toz bezi olarak kullanmak oldukça mantıklıdır. Ancak havlunuz henüz toz bezi olacak kadar yıpranmadıysa, dekoratif ve işlevsel olarak değerlendirmek mümkünse bizde öncelikli olarak bunun üzerine yoğunlaşın. Toz bezi son çare olsun 

Havlu Yastık Yapımı

Havludan yastık, hem çok pratik hem de işlevseldir. Yaz günlerinde plajda, evde, balkonda ya da bahçenizde kullanabileceğiniz havlu yastıklar sayesinde teriniz hızla emilir ve keyfiniz devam eder. Havlu yastık için yapmanız gereken tek şey havluyu ortadan katlamak, kenarlarını dikmek ve içini elyaf doldurmak! Şimdiden havlu yastığınızın keyfini çıkarmanızı dileriz.

İşlevini Derecesini Artırıyoruz: Hem Plaj Havlusu Hem de Çanta

Eskiyen havlunuzu hem plaj havlusu hem de çanta olarak kullanmaya ne dersiniz? Bu harika fikir için eski bir boy havlusuna, artık kumaş parçalarına, biraz elyafa ve dikiş malzemelerine ihtiyacınız var. Havlunuzu kenarından iki ince şerit kestikten sonra, 30 cm civarı bir kısmını katlayarak içine elyaf doldurun ve dikin. Sonrasında havluyu çanta formuna getirin ve dışta kalan kısmına artık kumaştan bir cep dikin. Çantanın saplarını da diktikten sonra kapanan kısmına bir cırt cırt eklemeniz yeterli. 

 

 

Rengarenk Havlu Bezler

Eski havlularınızı eşit kare parçalara bölerek yıpranmamış kısımlardan bezler yapabilirsiniz. Bu bezlerin etrafını renkli ipliklerle dikerek oldukça dekoratif bezler elde etmeniz mümkün. Havlu bezlerinizi toz almak, masa silmek gibi birçok ev işinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Havlulardan Paspas Yapımı

Eskiyen havlularınızdan paspas yaparak temizlikte de faydalanabilirsiniz. Havlunuzu kare biçiminde keserek ortasından paspas sopasına tutturmanız yeterli olacaktır. Dilerseniz havlularınızı dikey parçalar halinde keserek daha işlevsel bir forma da getirebilirsiniz.

Eskiyen havlularınızın yerine yenilerini koymak istiyorsanız birbirinden güzel ve rengarenk Homelover havlular  sizi bekliyor.

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR