Ev Yapımı Oda Kokusu

Ev Yapımı Oda Kokusu

Herşeyin doğalı makbuldür. 

Homelover olarak bizler de her şeyin doğalından yanayız. Odanızın harika, enerji verici, rahatlatıcı ve taze ya da odunsu ve baharatlı kokmasını mı tercih edersiniz? Sizler koku tercihinizi düşüne durun bizler de sizler için uçucu yağlarla ev yapımı, doğal oda spreyi nasıl yapılır onu anlatalım…

 

Evinizin havasını toksik, sentetik maddeler ile üretilmiş oda parfümleri yerine sağlığa yararlı uçucu yağlarla yapılmış oda parfümleri ile süsleyin. Evinizin enerjisine ilham vermek ve pis havayı nazikçe arındırmak için esansiyel yağlarla kendinize özel oda spreyini nasıl yapacağınızı öğrendikten sonra, onu gerçekten istediğiniz amaca göre özelleştirebileceksiniz.

 

Tarife gelelim;

 

60 ml su (damıtılmış veya filtrelenmiş)

15 damla Bergamot Yağı 

15 damla Beyaz Çam Yağı 

10 damla Lavanta Yağı

6  ml Anason/ Hidrosol/ Solubol

Cam sprey şişe


 

 

Nasıl yapılır?

 

Suyu sprey şişesine koyun. Esansiyel yağları ve anasonu/ solubolu/ hidrosolu ekleyin. Şişeyi kapatın ve hafifçe çalkalayın. Ve hazır,odanızın her yerine püskürtün!

 

Dilerseniz oda spreyinizin temeli olarak su yerine aromatik bir hidrosol kullanabilirsiniz. Hidrosoller, taze çiçek, meyve ve bitkilerin damıtılmasıyla elde edilen, uçucu yağların üretimi sırasında ortaya çıkan yan ürüne deniyor. Tam anlamıyla organik!

 

Birkaç güzel  uçucu yağ seçeneği;

Lavanta Uçucu Yağı

Okaliptüs Uçucu Yağı

Kan Portakalı Uçucu Yağı


 

 

 

Kimya 101: Yağ ve su karışmaz.

Oda spreyinizi yaptıktan sonra uçucu yağların suyun üzerinde yüzdüğünü fark edebilirsiniz. Bu doğaldır.  Uçucu yağların suda veya hidrosolde daha fazla dağılmasını istiyorsanız, oda spreyinize dağıtıcı ajan solubol ekleyin. Solubol doğal bir dağıtıcıdır. Oda spreyinizdeki her 1 damla uçucu yağ için 4 damla Solubol kullanmanızı öneririz. Bu durumda, bu 160 damla Solubol yani yaklaşık 6.5 ml olacaktır. Ayrıca bu karışımı 2-3 haftada bir taze yapmanızı tavsiye ederiz.


 

 

 

Sadece Su ile Yapılan Bambu Çubuklu Oda Parfümü Tarifi:

 

1 bardak suyu cevzeye alın. Suya bir çay kaşığı vanilya yağı, şekerli vanilin de olur, bir tutam karanfil ve tarçın kabuğu ekleyin. Bütün malzemeleri beş dakika kaynatın. Parfüm soğuyunca küçük bir şişeye alın, bambu çubuklarını yerleştirin. Bambu çubuklu oda parfümünüz hazır.

 

 

 

Etiketler: evyapımı,kendinyap,odaparfümü
Ocak 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR