Güne İyi Başlamanın Yolları

Güne İyi Başlamanın Yolları

“Biz, tekrar tekrar yaptığımız şeyleriz. Demek ki mükemmellik bir eylem değil, bir alışkanlıktır”

Aristoteles

Sabahınız genelde aceleyle mi başlıyor? Alarmı ertelediğiniz, kahvaltıyı atladığınız ve kapıdan dışarıya fırlayarak çıktığınız günlerde günün geri kalanının da bu kaosun ruh halinize yansıdığını hiç fark ettiniz mi?

Şöyle bir söz vardır: “Sabahınızın tonu, günün tonunu belirleyecektir.” Bu yüzden güne iyi bir başlangıç yapmanın vakti geldi! Sabahları geliştirdiğiniz şey, günün geri kalanında nasıl hissettiğinizi, davrandığınızı ve düşündüğünüzü etkiler.

Farkında olmadan her zaman hem iyi hem de kötü alışkanlıklar ile hareket ederiz. Bunlar günlük varoluşumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Sağlıklı bir alışkanlık geliştirmenin bir parçası, o alışkanlıkta istikrarlı olmaya özen göstermekten geçiyor. İşte günün geri kalanında ve önümüzdeki günlerde en yüksek potansiyelinizde hissetmenizi, hareket etmenizi ve düşünmenizi sağlamak için sabah rutininize ekleyebileceğiniz bazı alışkanlıklar.

Telefondan Uzak Bir Sabah

Uyandığınızda yaptığınız ilk şey akıllı telefonunuzda mesajlar veya iş e-postası olup olmadığını kontrol etmek ise kendinize büyük kötülük yapıyorsunuz demektir. Bu kötü alışkanlık güne huzurlu başlamak yerine savunma durumunda başlamanıza neden oluyor. Günün ilk saatinde teknolojiden uzak kalmayı deneyin, böylece güne şimdiki anın farkındalığı ve olumlu bir odaklanma ile başlayabilirsiniz.

Uyandıktan birkaç dakika sonra telefona bakmak yerine ılık bir duş almaya ne dersiniz? Homelover bornozlarının yumuşaklığı gününüzü ısıtacaktır…

Ilık Su İle Taze Bir Başlangıç

Sabahları bir bardak su içmek vücudunuzu uyandırmanın  iyi bir yoldur. Ilık bir bardak suya limon eklemek sindirim sisteminizde gece birikmiş olabilecek toksinlerin atılmasına yardımcı olur. İyi bir C vitamini kaynağı olan limon nefesinizi ferahlatır, kilo kaybını destekler ve metabolizmayı uyarır.

Ne İçin Minnettarsın?

Yataktan kalkmadan önce, gülümsemek için kendinize biraz zaman verin. Gülümsediğinizde, ruh halinizi yükselten; vücudunuzu rahatlatarak kalp atış hızınızı düşürüp iyi hissetmenizi sağlayan nörotransmitterleri ‘dopamin, endorfin ve serotoninlerin’ serbest bırakılması için beyninize sinyal göndermiş olursunuz. Gülümserken, neye minnettar olduğunuzu düşünmeye başlayın. Araştırmalar, şükretmenin diğer faydalarının yanı sıra stres hormonlarını azalttığını ve ruh halini iyileştirdiğini göstermiştir. Bu nedenle, basit bir şükran pratiği yapmak sabaha başlamanın harika bir yoludur.

Meditasyon

Meditasyon gibi bir farkındalık pratiğini sabah rutininize dahil etmek, topraklamanıza zihninizi ve duygularınızı eğitmenize yardımcı olabilir. Bu da gün boyunca zorluklara nasıl tepki vereceğinizi etkiler. Meditasyonunuz sırasında, gün için bir niyeti belirlemek  harika bir  fikirdir. Gününüzün nasıl geçmesini istediğiniz veya ne hissetmek ya da başarmak istediğiniz konusunda netleştiğinizde, gerçekten yaşamak istediğiniz hayatı kurmak için doğru  kararlar verebilirsiniz.

Meditasyon için;

Rahat bir oturma pozisyonuna geçin ve beş dakikalık bir zamanlayıcı ayarlayın.

Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.

Dört kez burnunuzdan nefes alın, dört kez tutun ve sekiz kez burnunuzdan nefes verin.

Zihninizin dağıldığını her fark ettiğinizde, nefesinize odaklanmak için onu nazikçe nefesinize yönlendirin.

Zamanlayıcı çaldığında, saymayı bırakın ancak bir an için gözleriniz kapalı olarak oturmaya devam edin.

Gününüz için bir niyet belirleyin ve onu görselleştirin.

Bu niyeti yerine getirecek olan sizsiniz.

Gözlerinizi açın, kollarınızı bir an için gökyüzüne kaldırın ve ardından niyetinizle beraber gününüze devam edin.

Kişisel Bakımınızı Atlamayın

Görünüşünüze zaman ve çaba harcamak, özgüven oluşturmanıza yardımcı olur. Güne hazır hissettiğinizde, gün boyunca endişelenecek bir şeyiniz olmayacaktır. Bu nedenle yüzünüzü yıkayın, dişlerinizi fırçalayın, diş ipi kullanın, saçınızı tarayın, nemlendiricinizi sürün. Kıyafetlerinizi bir gece önceden seçebilirsiniz, özellikle sabah vaktiniz kısıtlıysa…  Sağlığınıza dikkat ettiğinizi, şık göründüğünüzü ve kendinize güvendiğinizi hissettiren her şeyi yapın. Kendinizi şımartın.

Sağlıklı Bir Kahvaltı Yapın

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu muhtemelen duymuşsunuzdur. Sağlıklı bir kahvaltı, yağsız proteinler, sağlıklı yağlar ve kepekli tahıllar yemek için zaman ayırdığınızda, gün boyunca daha fazla enerjiye ve daha güçlü bir odağa sahip olacaksınız.

Etiketler: sabahrutini,alışkanlık
Mart 14, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR