Hafta Sonunda Rahatlamanın Yolları

Hafta Sonunda Rahatlamanın Yolları

Bütün bir hafta bitti ve çok yorgunsun… 

 

Dinlenmek herkesin hakkı, mutlu ve sağlıklı aynı zamanda başarılı olmanın koşullarından biri de dinlenmek. Sürekli beynimizi çalıştırdığımız eğitim ve iş hayatımızda yoğun çalışma saatlerinin bizi ne kadar yorduğu aşikar. Vücudun en iyi dinlendiği aktivitelerin en başında elbette ki uyku yer alıyor. İyi bir uyku düzeni, doğru ve dengeli beslenme, egzersizin günlük rutinin parçası olduğu bir hayatta bir de dinlenmeye vakit ayırabildin mi senden huzurlusu olamaz. Bu yazıda hafta sonu için dinlenme ve rahatlama fikirlerini sizlerle paylaşacağız.

 

Bir Boş Gün

 

 

Kendine bir gün ayır. Hafta da sadece bir gün sadece kendinle ilgilendiğin seni mutlu ve dinlendiren bir rutin oluştur. Bu dinlenme için yeterli zamana ve uygun yere ihtiyaç duyacaksın. Odanı havalandırmayı unutma! Gözüne hoş gelen şeylerle donat etrafı konforlu hissedeceğin kıyafetlerini giymeyi unutma. Dinlenme planı oluştur. Bu plan günlük, haftalık, aylık ve hatta yıllık olarak iş ve görüşmelerin için kullandığın takvim gibi olabilir. Böylelikle çalışmalarının ve çabalarının karşılığında alacağın ödülünü de takvimde görmek seni motive edecektir.

 

Rahatlamak için duş al

 

Ilık bir duşun çözemeyeceği az şey vardır. Ilık kısa süreli bir duş ile bedenini ve zihnini yumuşat. Duş anında rahatlatıcı kokulara sahip mumlar yakmak, sakin bir müzik çalmak iyi bir fikir olabilir. Dinlenmek için hazırladığın o ortama yerleşmek için cilt bakımı yap, vücudunu nemlendir, hoş rahatlatıcı kokular sık. Duş sonrası yumuşacık Homelover havluna sarıl! Dinlenme hakkını o andan itibaren sana hatırlatsın.

 

 

Film ya da Kitap

 

En sevdiğin filmi ya da kitabı seç. Sıcacık yatağına ya da rahat koltuğuna kurul. Gevşemiş vücudun ile konforlu kıyafetlerin içerisinde hoş bir müzik eşliğinde kitabını okuyup başka alemlere gidebilir ya da pozitif mutlu sonlu bir film ile kendine hayatın güzel olduğunu hatırlatabilirsin. Unutma bugün dinlenmek için ve mutlu olmak için var.

 

Yoga ve meditasyon 

Yoga ve meditasyon vücudunun rahatlaması için en iyi yöntemlerden biridir. Uyumadan önce 10 dakikalık yoga ve meditasyon rutini ile yatağa geçebilirsin. Belki bir bardak papatya çayı ile bu dinlenmeye ayırdığın günü taçlandırmak isteyebilirsin. Halihazırda rahatlamış olan kaslarının üzerine papatya çayı içmek mışıl mışıl uyumana ve dinlenmene yardımcı olacaktır.

 

Hayat çok güzel ve hayatını yaşamak senin elinde. Zamanını iyi kullandığında hem çalışmaya hem de dinlenmeye yeterince vaktin olur. Çalış, hem de çok sıkı çalış ama kendine dinlenme günleri ayırmayı ihmal etme! Dışarı çık, keşfet, gez, hayatı hisset ve dinlen! Eğer iyi dinlenirsen her şeyi daha iyi anlayabilecek açık bir zihne ve bütün gün koşturabilecek zinde bir bedene sahip olursun.

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR