Havlu Katlama Yöntemleri

Havlu Katlama Yöntemleri

Havlu modelleri kurutma için kullanım şekillerine göre farklılık gösterir. Bu nedenle bir evde çok sayıda havlu bulunabilir. Evdeki havlu sayısı, evde kaç kişinin yaşadığına bağlı olarak değişir. Ancak temiz havluların her zaman yanınızda olması önemlidir. Yani evde yalnız yaşıyor olsanız bile, havlunuzun çok olduğuna eminiz. Peki bu havlu kalabalığı ile başa çıkmak için havlu nasıl katlanır?

Homelover olarak bu yazımızda günlük hayatta size yardımcı olacağını düşündüğümüz havlu katlama yöntemlerini ele aldık.

Havluların nasıl saklanacağı son derece kritiktir. Çünkü katlanan havlular temizlik ve düzenlilik konusunda hayati bir rol oynar. Dolaba rastgele atılan havluların hijyeninden bahsetmek mümkün değildir. Ayrıca, çok sayıda havluyu, keten dolaplara veya raflara sığdırmak için düzgün bir şekilde katlamak da zorunludur.

Ayrıca banyoda, yatak odasında veya çamaşırhanede havlu dışında başka eşyalara da yer açmanız gerekir. Bu noktadan hareketle havlu katlama yöntemleri geliştirmek diğer ev eşyalarının düzenlenmesini de kolaylaştırır. Ayrıca seyahat çantaları ve valizlerde havluların fazla yer kaplamaması için katlanıp yerleştirilmesi gerekir. Ancak havlularınızı nasıl katlayacağınıza veya raflarınıza nasıl yerleştireceğinize karar veremiyorsanız, içeriğimizi okuduktan sonra her şeyi daha da düzenli bir şekilde yerleştirebileceksiniz.

Havlu Nasıl Katlanır?

 

 

Havluları katlamanın aslında birçok yolu var. Havluların şekli kadar katlama şekillerini de artırmak mümkündür ancak bizim için önemli olan, tüm havluların katlanarak raflara ve çamaşır dolaplarına sığabilmesi, böylece aynı görünmesi. Bunun için denenmiş ve yaygın olarak kullanılan yöntemlerden bahsetmek mümkündür. Peki havlu nasıl katlanır?

İçeriğimizde yer alan teknikleri öğrendikten sonra kendi evinizde otel odası görünümüne sahip olabilir ve dolaplarınızın kapasitesini bu şekilde artırabilirsiniz. O halde en pratik havlu katlama teknikleri ile ilgili tüm detaylarına bir göz atalım: Klasik otel katlama, Fransız katlama ve spa tarzı katlama.

 

Klasik Otel Katlama

 

Bir otel odasına girdiğinizde, yatağın başucunda veya banyo tezgahında düzgünce katlanmış havlular göreceksiniz. Rahatlığı ve uyumu çağrıştıracak şekilde katlanan bu havlular neden evinizde olmasın? Tek yapmanız gereken klasik otel katlama tekniği uygulamak.

Klasik bir otel katlaması için önce havlunuzu düz bir zemine yayın. Ardından uzun kenarları üçe katlayın. Sonra havlunun kısa kenarlarını, uçları havlunun ortasında birleşecek şekilde katlayın. Son olarak havlunun dış kısımlarını birleştirin yani havluya son halini vermek için ikiye katlayın.

 

Fransız Kıvrımı

Yaygın olarak uygulanan bir diğer havlu katlama tekniği de Fransız kıvrımıdır. Zarif bir görünüm elde etmek, rafta yerden tasarruf etmek ve havlularınızı pratik bir şekilde katlamak istiyorsanız, Fransız kıvrımın sizin için ideal bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Plaj havlusu, banyo havlusu ve daha birçok havlu çeşidi bu tekniğe göre katlanarak dolaplarınızda ferah ve düzenli bir görünüm sağlar.

Havlularınızı bu tekniğe göre katlamak için önce havlunuzu düz bir zemine koyun ve kısa kenarını havlunun ortasına doğru katlayın. Bu aşamada havlu kenarını havlunun 1/4’ü kadar katladığınızdan emin olun. Ardından havlunun diğer kısa kenarını az önce katladığınız kenarın üzerine katlayın. Sonra havlunuzu ters çevirin ve bir tarafını diğerinin üzerine kapatın. Son adım olarak havlunun kısa tarafını ikiye katlayın.

Fransız kıvrımı katlama oldukça pratik bir yöntemdir, özellikle havluları açık raflarda veya keten dolaplarda saklamak için idealdir. Bu şekilde katlanan havlular yüksek olmayan raflarda rahatlıkla saklanabilir. Öte yandan, el bezleri ve el havluları boyutları nedeniyle bu tekniği uygulamak için uygun olmayabilir.

 

Spa Tarzı Katlama

Spa tarzı katlama tekniği genellikle havluları katlama ve istifleme imkânı olmadığında veya çok sayıda havlunun bir yere yerleştirilmesi gerektiğinde uygulanır. Farklı renklerde havlu seçiminde büyük kolaylık sağlayan bu teknik, banyoda spa benzeri bir ambiyans yaratılmasına da yardımcı olur. Ayrıca seyahat çantasında havluların fazla yer kaplaması ve buruşması da bu yöntemle önlenebilir.

Üstelik spa tarzı katlama tekniği sadece havlular için geçerli değil. Tişörtler, pantolonlar ve nevresimler de bu yöntemle dolaplarınıza yerleştirilebilir. Peki ama son yıllarda daha popüler hale gelen spa tarzı yöntemine göre havlu nasıl katlanır? 

İlk olarak, havlunun bir köşesini soldan sağa üçgen şeklinde katlayın. Ardından havluyu uzunlamasına katlayın. Bunu yaparken önceki formu bozmamaya özen gösteriniz. Son bir dokunuş olarak havlunuzu üçgen olmayan tarafından tutun ve içe doğru yuvarlamaya başlayın.

Teknik katlama değil yuvarlama yöntemi olsa da havluların düzenli olarak saklanmasını sağlayan spa tarzı yöntemi deneyebilirsiniz. Ancak havluların pürüzsüz görünmesi için katlama yöntemi kadar havlu kalitesinin de önemli olduğunu unutmamalısınız. 

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR