Havlu Kokusundan Nasıl Kurtulunur?

Havlu Kokusundan Nasıl Kurtulunur?

Hiç havlu kokusuna maruz kaldınız mı? Koku rahatsız edici olsa da, altta yatan neden sağlık sorunlarına neden olabilir. Çünkü bu çirkin kokunun sebebi havlunuzda büyüyen bakterilerdir.

Tek sebep bu olmasa da, kokunun olağan şüphelisi bir tür küftür. Ancak havlunuzda ekşi bir koku varsa, bunun nedeni havlunuzda biriken yağdır.

Kısacası koku havlunuzdaki kalıntılardan kaynaklanmaktadır. İşte bu istenmeyen misafirlerden nasıl kurtulacağınız bu yazımızda!

Küften kurtulmak

Çamaşır makinenizi yıkayın

En yaygın yıkayıcı türü önden yüklemeli yıkamadır. Ayrıca küflenmeye neden olan en yaygın yıkama türüdür. Makinede ki küf de temiz çamaşırlarınıza bulaşarak havlu kokusuna neden olur.

Makineniz sadece 1 malzeme ile kolayca küften temizlenebilir.

Sadece 4 bardak sirke ile normal yıkamada başlamanız gerekiyor. Sonrasında ise hem içini hem de dışını silmeniz gerekiyor.

Bir alternatif olarak, özellikle çamaşır makineniz için yapılmış temizleme paketleriniz varsa yıkamada bu paketleri kullanmaktır. Bunları kullanırken mutlaka çamaşır makinenizin kendi temizleme önerilerine uyunuz.

Ayrıca, bir yıkamadan sonra kapıyı açık bırakarak çamaşır makinenizin nefes almasına izin verdiğinizden emin olun.

Havluları çamaşır yağ çözücüye koyun

Havlu kokunuzun sebebi küf değil yağ ise bu bölüm tam size göre. Piyasada çamaşır makinaları yağ çözücüleri için birçok seçenek vardır.

Yağ kumaş üzerinde çok kolay birikebilir. Hem vücut yağlarınız hem de cilt bakımı ve sağlık için kullandığınız yağlar havlu üzerinde kalıntı bırakabilir ve bu da havlu kokusuna neden olabilir.

El ve mutfak havluları, mutfakta kullandığınız yağlardan ve el kremlerinden ve ellerinizde kullanabileceğiniz diğer yağ bazlı ürünlerden gelen yağlardan da şüphelenilebilir.

Ve bunlar havlunuzdaki kokunun nedenleri olabilir.

Havlularınızı yağ çözücüye koymak için ideal yer ya lavabonuz ya da küvetinizdir. Hepsinin düzgün bir şekilde temizlendiğinden emin olmak için aynı anda çok fazla havlu koymadığınızdan emin olun.

Talimatlar markaya göre değişiklik gösterse de toz yağ çözücüler için 2 çay kaşığı idealdir.

 

 

Çamaşır Sodası ve Sirke

Yarım bardak çamaşır sodası veya daha az tercihen kabartma tozu, yarım bardak sirke ve standart deterjanınızı ekleyerek ve havlularınızı normalde kullandığınız programda yıkayarak, havlularınızı herhangi bir kalıntıdan düzgün bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Havayla kurutma, havlulara biraz daha sert ve daha taze bir koku verirken, tamburlu kurutma da güvenli bir seçenektir.

Peki nasıl yapılıyor?

Çamaşır sodası kullanarak havlu üzerindeki tortuyu liflerden ayırırsınız ve sirke de çıkarılan tortuyu düzgün bir şekilde yıkar.

Bu, havlu kokusunu kumaşlarınızdan çıkarmanın en iyi yollarından biridir. Ayrıca aşağıdaki listeyi takip ederek havlularınızın kokmaması için önlem alabilirsiniz.

Havlu Kokusu Nasıl Önlenir?

Türk pamuğu havluları gibi çabuk kuruyan havlular kullanın.

Havlularınızı nemli bırakmayın.

Kumaş yumuşatıcıları kullanmayın.

Yün kurutma toplarını tercih edin.

Havlularınızı sık sık yıkayın.

Havlularınızı asın.

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR