Havlu Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Özellik

Havlu Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Özellik

Kıyafetlerinizi nasıl seçmeye çalıştığınızı düşünün. Veya daireniz için mobilya satın alırken göz önünde bulundurduğunuz parametreleri. Havlu satın alma süreci de aslında kıyafet ya da mobilya seçmek kadar önemli ve titizlikle yönetilmesi gereken bir süreçtir. Havlu seçiminizde, uyandığınızda yüzünüze değen havlular mı rol oynuyor yoksa zor bir günün ardından üzerinize sardığınız havlular mı? Her evin ihtiyacı olan bir havlu alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Rengarenk ve ipeksi havlulardan oluşan geniş bir yelpaze arasından doğru havluyu seçmek sandığınız kadar zor değil. Havlu etiketlerindeki işaretler bizlere ek bilgi sağlıyor.

Homelover olarak bu yazımızda “Havlu satın alırken dikkat edilmesi gerekenler” üzerine detaylı bir derleme yaptık.

Temel konulara geçmeden önce, sizin için en iyisinin, söz konusu havlu olduğunda beklentilerinize uyan bir şey olduğunu unutmayın. Sonuç olarak, havlu satın almak için kriterler bölgeye ve havlunun kullanım amacına göre farklılık gösterebilmektedir. Homelover olarak sizler için derlediğimiz bir havlu satın alırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli faktörler listemize bakabilirsiniz.

 

 

1. MALZEMELER

Etiket hakkında göreceğiniz ilk şey, ürünün malzemesidir. Havlular, pamuk, bambu ve mikrofiber dahil olmak üzere çeşitli malzemelerden oluşturulabilir. Havlu satın alırken malzemenin doğallığı ve hızlı su emme özelliği sayesinde pamuk en çok aranan kriterlerdir. Pamuğun doğal yumuşaklığı, su emiciliği ve kısa kuruma süresi onu havlularda, yüz havlularında ve banyo havlularında kullanım için ideal kılar.

2. ÜRETİM

Ne yazık ki kumaş seçimlerinin bir kısmı kaliteli bir havlu için yetersiz kalıyor. Tarladan pamuğun müşteriye ulaşmasına kadar olan tüm süreç, pamuklu havlu kalitesinin oluşturulmasında kritik öneme sahiptir. Dokuma iplik katmanları, renk vb. gibi birçok unsur havlunun kalitesini belirler. İyi dokuma ipliklerinin olmaması, kenarların daha hızlı aşınmasına neden olabilir.

 

3. AĞIRLIK

GSM, havlu etiketlerinde görülebilecek başka bir baskıdır. Metrekare başına gramın kısaltması GSM’dir. Tüm kumaşların ağırlıkları ve yoğunlukları 300 ile 900 GSM arasında değişmektedir. Ancak havlunun GSM oranının kalitesini doğrudan etkilediğini varsayamayız. Uygulamaya bağlı olarak havlunun kalınlığı değişebilir. Mutfak havlusu seçerken daha hafif bir havlu seçin, banyodan sonra kullanmak için havlu seçerken daha ağır bir havlu seçin. Havlu ağırlığı kurutma aşamasını etkilediğinden kullanım bölgesine ve kullanım alışkanlıklarına göre değişiklik gösterebilir.

Sonuç olarak havlu seçerken ağırlığından çok su emme kapasitesine odaklanmak gerekiyor. Üretim aşaması boyunca doğal hammaddelerin kullanımı ve boyama prosedürleri, havlunun su emme kapasitesini belirler. Havlunun ağırlığına göre karar vermek yerine, ona dokunduğunuzda nasıl hissettiğinizi düşünün.

 

4. KÜÇÜLTMEK

Gerçek şu ki, tüm tekstil ürünleri gibi bambu veya pamuklu havluların da bileşimlerine göre değişen bir çekme oranı vardır. Bu ürünlerin çekmesini azaltmak için yıkama talimatlarına uyunuz. Havlunuzun ömrünü uzatmak için düşük ısıda yıkayın, dışarıda kurutun ve düşük ısılı kurutucu kullanın. Kurutma makinesinde ilave yumuşatıcı kullanmaktan kaçınılmalıdır. Bu, kumaşın su emme özelliklerinin bozulmasına neden olabilir.

5. TASARIM

Havlular artık sadece kurutmaktan daha fazlası için kullanılıyor. Plaj kıyafetlerinizin tamamlayıcısı olan hamamda giyebileceğiniz plaj havluları banyolarda güzel bir şekilde sergileniyor. Sonuç olarak, uygulamanız için doğru renk ve desenleri seçmek çok önemlidir. Banyo havlusu seçerken, alanın genel tasarımını tamamladığından emin olun. Geleneksel tasarıma sahip dantel işlemeli bir havlunun görüntüsü modern bir banyoda dikkati dağıtır. Havlunun tasarımının da kullanılabilirliğini etkileyebileceği unutulmamalıdır. Örneğin Siyah ve Gri gibi koyu renkli bir havlu güneşi çeker ve kumsalda güneşlenirken terlemenize neden olur.

Bu yazımızda belirtildiği gibi, tüm bu bilgiler bireyin beklentilerine bağlı olarak değişebilir. Bazıları daha geniş bir havluyu severken, bazıları hafif olduğu için daha hafif bir havluyu tercih eder. Havlunun kullanım amacını belirlemek ve havlunun ciltte bıraktığı hissin tadını çıkarmak çok önemlidir.

 

 

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR