Havluları Emici Yapan Nedir?

Havluları Emici Yapan Nedir?

Nesiller boyunca, dünyanın her yerinde evlerde günlük işler için havlular çeşitli şekillerde kullanılıyor. Asla unutulmayacak nostaljik bir geçmişe de sahip bu havlular emiciliklikleri ile hayatımızı kurtarıyor. Havluları emici yapan lifli yapısıdır. Bambudan ya da pamuktan üretilen üretilmiş havluların emicilikleri de farklıdır.

Mesela yüksek su emme gücü olan bambu kumaş, vücut terini pamuktan daha hızlı emer. Pamuklu havlular ise nemi iyi emer ve ısıyı vücudun dışına taşıyarak serin tutmanızı sağlar. Havlularınızın uzun yıllar boyunca emiciliğini koruması için birtakım tüyolar mevcut. Homelover olarak birkaç tüyoyu sizlere derledik.

 

Emiciliği Artırmak İçin Havlu Nasıl Yıkanır?

 

Havlularımızın pek çok faydası vardır, ancak en popülerlerinden biri makinede yıkanıp kurutulabilmeleridir. Bu kolay bakım sağlar, ancak aynı zamanda havlunuzun süper emici olması için gereken bakımı almasına engel olur. Doğal olarak hızla kuruyan havlular banyodan sonra, çeşitli mutfak ve temizlik işlerinde kullanılıyor. 


 

 

Yumuşatıcı Kullanmayın

 

Kabul edelim, kimse bir havlunun ilk alındığı zamanki kadar yumuşak olabileceğine inanmıyor. Bu aslında doğru değil. Eğer yeterli ilgi gösterilirse  havlular size yıllarca eşlik eder. Aslında havlunuzu daha emici hale getirmek için kullanmadan önce yıkamak isteyebilirsiniz. Bu ipuçlara kulak verin…

 

1- Havlularınızı paketinden çıkarın ve üzerinde olabilecek etiketlerden arındırın.

2- Katlayarak açın ve çamaşır makinesine yerleştirin.

3- Havluların sıvıyı emmesini engelleyeceğinden herhangi bir yumuşatıcı kullanmayın.

4- Makinede kurutmayı değerlendirin.

 

Yumuşatıcı, geride kalıntı bırakabileceği için emiciliği engelleyebiliyor. Yumuşatıcı yerine birçok kişi beyaz sirke kullanmayı tercih ediyor. Siz de bir deneyin…

Kabartma Tozu Takviyesi

 

Havlularınıza, emiciliği arttırdığı da bilinen kabartma tozunu duymuş muydunuz? Bir bardak beyaz sirke ekleyin ve herhangi bir çamaşır deterjanı veya yumuşatıcıdan kaçınarak havlularınızı yıkayın. Durulama döngüsü tamamlandığında, havluları makinede tutun. Yarım bardak kabartma tozu ekleyin. Son durulama tamamlandığında, havluları iyice kurulayın. Beyaz sirke, üretim aşamasında oluşan kimyasal kaplamayı çıkarma yeteneğine sahipken, kabartma tozu kalan kalıntıları temizleyecektir.

 

Havlularınızı emici tutmak için kabartma tozu takviyesi yöntemini kullanmak mantıklı olabilir. Bu yöntem birçok kişi tarafından kabul görüyor ve havlularınız için emicilik sağlamada etkili bir yöntem olduğu söyleniyor. Havlularınızı yıkadığınız çamaşır deterjanı miktarını azaltın ve makinenizi aşırı doldurmayın. Çok fazla sabun ve çok fazla eşya, sabunun havlularınızda kalıntı bırakmasına neden olabilir. Havluların lifleri tıkandığında, bu emiciliğin azalmasına sebep olacaktır.


 

 

Adım adım ilerleyin;

1- Renkliler için ılık, beyazlar için sıcak su kullanın.

2- Bir bardak beyaz sirke ekleyin.

3- Durulama işlemi tamamlandıktan sonra havluları makinede tutun.

4- ½ su bardağı karbonatı ekleyin.

5- Son durulama bittiğinde havlularınızı kurutun.

Homelover havluları %100 pamuktan üretilmiş yüksek kalitede ürünlerdir. Yüksek emicilikli özelliğini üretildiği kaliteli Türk pamuğundan alır. Bir Homelover havlusu aldığınızda ömür boyu sizinle olacak yumuşacık bir eşlikçi  de almış olursunuz.


 

Etiketler: havluemiciliği,havluyapısı
Ocak 31, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR