Havlularınız Güzel Koksun

Havlularınız Güzel Koksun

Kurutucudan veya dolaptan temiz bir havlu aldın ve hiç temiz kokmadığını fark ettin. Yalnız değilsin! Havlular neden iyi kokmuyor? Banyo havlularımızın taze ve temiz kokmasını sağlayacak harika tüyolar için yazıyı takip edin.

 

Havlu nasıl temizlenir, en iyi banyo havlusu nedir veya havlu nasıl yıkanır diye merak ediyorsanız bunlara dair birçok blog yazısı yazdık. Havlularınızı ilk seferinde doğru şekilde yıkayıp kaldırdıktan sonra bir daha onları düşünmenize gerek olmaz en azından bir sonraki çamaşır gününe kadar.

 

Havlularımız Neden Küf Kokar?

 

Yerel  bir  mağazadan alınan  geleneksel havlu, pamuklu dokumadır. Pamuklu havluların kalın ve emici olduğunu unutmayın. Zamanla neden kötü koktuğunu ve bazen kaşındırdığının cevabı da işte buradadır.

 

Kalın, emici havlular kurulanmanıza yardımcı olur ancak duş sonrası nemi uzun süre içerisinde tutarlar. Hepimiz nemin bakterilere yol açtığını biliyoruz. Yani havlularınızda yer edinen bakteriler, zamanla onlara garip bir koku kazandırır. Evet, maalesef gerçek bu. Bu bakterileri yok etmek ve kötü kokulu havlulardan temelli kurtulmak istiyorsanız, havlular için bu kolay tüyolara göz atın.


 

 

İlk Adım Banyo Havlularınızı Kuru Tutun

 

Duştan çıktığımızda havlumuza ihtiyacımız var. Ancak havlunuzun kurumasına yardımcı olmak ve bakterilerin büyümesini önlemek için havluyu havalandırmakta fayda var. Havluların kuruması için düzgün şekilde asılması gerekir. 

 

Havluları kurutmak için kapı arkasına asmak yeterince iyi bir yol değildir çünkü bu ağır havlu, tüm yüzeyi boyunca hava sirkülasyonun ihtiyaç duyar. Havlularınızı kurutmanın mutlak en iyi yolu bir havlu askısına sahip olmaktır. Bu şekilde havlularınızı tamamen serip havanın havlunun her yerine bakterilerden önce ulaşmasına yardımcı olmuş olursunuz. Küf kokulu bakterilere ölüm!


 

 

Makinede Kurutma Kurutma Değildir

 

Kuru havluları makinede kurutmanın doğru bir yolu olduğunu biliyor muydunuz? Bazen kurutucudan bir havlu çıkardığınızda kurumuş gibi gelir ama öyle değildir. Havlular gerçekten kalın ve emicidir. Kurutma makinenize biraz yardım etmek için kurutma topları kullanabilir  ve havlularınızı iyice kuruduğundan emin olabilirsiniz.

Bu nedenle, havlularınızı yeniden yıkamak zorunda olmadığınızdan emin olmak için bu havluları kurutucuda kalan diğer çamaşırlarınızdan daha uzun süre bırakın, onları çıkarmadan önce yüzde yüz kuru olduklarından emin olun.



 

Havlu Taramayı Düşünün

 

Havlularınızı dışarıda veya içeride kuruttuğunuzda kabarıklığını kaybettiğini fark edebilirsiniz. Yumuşak ve kabarık yerine cızırtılı veya kaşıntılı hissedebilirler. Bunun için de bir çözümümüz var. Lifleri kabartmak için havlunuzu kendinize veya başka bir havluya sürtebilirsiniz. Kendinize yumuşak kıllı bir fırça edinebilir bununla havlularınızı hızlıca süpürebilirsiniz..


 

 

Etiketler: havlubakımı,havlularınızgüzelkoksun
Ocak 24, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR