Havlunun Cilde Etkileri Nelerdir

Havlunun Cilde Etkileri Nelerdir

Milyonlarca kez duymuşsunuzdur ama biz tekrar söyleyeceğiz: Yüzünüzü yıkamak cildiniz için yapacağınız en büyük iyiliktir. Bir cilt temizleme rutini oluşturmak için cilt tipinize en uygun temizleyicileri bir araya getirmek, serum ve tonik kullanmak; krem bazlı ürünler ile cildi nemlendirmek gereklidir. Gerçek şu ki, cildinizin en iyi haline ulaşma arayışınızda önünüze çıkabilecek bir dizi engel vardır. Bunlardan biri de belki şaşıracaksınız ama havludur.

Aynı havluyu hem vücudunuzda hem de yüzünüzde kullanmak mı?

 

Yüzünüzü kurulamak için kullandığınız havluyla vücudunuzu kurular mısınız?

Ancak bu alışkanlık cildinize düşündüğünüzden daha fazla zarar veriyor. Havlunuzla vücudunuzdan sonra yüzünüze kullandığınız da cildiniz için havlunuzda bulunan bakteriler iyi değildir. Dermatologlara göre bakteriler, mantarlar, ölü deri hücreleri, yağlar ve diğer kalıntılar havlu üzerinde birikerek cilt enfeksiyonları, aknelere ve hatta tahrişe sebep olabiliyor.

 

 

Halihazırda bir enfeksiyonunuz varsa

 

Enfeksiyonlardan bahsetmişken, hassas veya sorunlu bir cildiniz varsa veya herhangi bir aktif enfeksiyonunuz varsa, vücudunuzdan yüzünüze bakteri yaymak istemezsiniz diye düşünüyoruz. Havluda gözle görülür bir leke olmasa dahi makyaj kalıntıları veya vücut sıvıları barındırır, bu sebeple tekrar kullanmadan önce havlular temizlenmelidir.  Sonuç olarak, ayrı bir vücut ve yüz havlusu kullanın ve haftada en az bir kez yıkayın.

 

Cilt için hangi havlu kumaş kullanmalı?

 

Normal havlu kumaştan üretilmiş havlular cilt için biraz serttir. Havlu kumaş bir eksfoliant “cildin ölü katmanını soymak için kullanılan madde veya yöntem" görevi gördüğünden, bunların kullanılması sürtünmeye neden olabilir. Bunu çok sık yapmak, pürüzlü lekelere ve cildinizin ihtiyaç duyduğu doğal yağlardan arınmasına neden olabilir.

Havlular Nerede Saklanmalı?

 

Havlularınızı sık sık değiştirmenin yanı sıra, kullanımlar arasında onları nerede sakladığınız da önemli bir faktördür. Havlularınızı fazla nemin olmayacağı kuru bir yerde sakladığınızdan emin olmalısınız. Onları duş alanınızın dışında tutmak çok yerinde bir karar olacaktır. Neden? Çünkü herkes banyoya duş almak için girip çıkarken havlular nemli bir ortama maruz kalır ve bu nedenle üzerinde küf gibi mantarların oluşmasına neden olabilir.

Hem sevdiklerinizin sağlığı hem de konforunuz için %100 pamuktan üretilmiş yumuşacık Homelover yüz havlularını tercih edin. Pişman olmayacaksınız!

 

 

 

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR