Havlunun Ömrü Ne Kadardır?

Havlunun Ömrü Ne Kadardır?

Ev içi temizliğe çok önem veriyoruz. Sağlığımız  ev temizliğinde aksatmadığımız bir rutine sahip olmamızı gerektiriyor. Ev tekstil ürünlerinde düzenli olarak değiştirmek ürünün nasıl yıkanacağını bilmek kadar önemli.  Mesela nevresim takımları ne kadar sıklıkla değiştirmemiz gerektiğini düşünmek gibi. Peki, banyo, el, yüz ve mutfak havluları ne sıklıkla yıkanmalı? Bir havlunun ömrü ne kadar? Elimizdeki havluların kullanım ömrünü nasıl uzatabiliriz?

Geride bıraktığımız pandemi sürecinden sonra hijyen kurallarına ekstra dikkat etmeye başladık. Hangi ürünü hangi sıklıkla yıkamamız gerektiğini araştırırken bulduk kendimizi. Ev tekstili ürünlerinin kullanım ömrüne dikkat etmek hijyen açısından oldukça önemli olduğu vurgulanıyor.  Gelin, birlikte ev tekstil ürünlerinin kullanım ömrüne bakalım.

 

Havluların Ömürleri

 

 

Hijyen kaygısının ön plana çıktığı geçtiğimiz günlerde üzerinde bu kadar çok düşünmediğimiz birçok eşyamızı artık sağlıklı bulmadığımız için yenileme fikrine kapılıyoruz. Hijyen denilince de evde kullandığımız banyo ve mutfak havluları gözümüzün önünde beliriyor direkt. Örneğin evdeki herkesin kullandığı o el havlusu…

Özellikle ev tekstili ürünlerini baz aldığımız da kişisel eşyalarımıza nasıl ilgi gösteriyorsak benzer bir ilgiyi ev tekstil ürünlerine göstermek gerektiğini anlamamız gerekiyor. Bir kıyafeti giymekten vazgeçmemiz için onun yırtılmasını beklemiyorsak  ev tekstil ürünlerinden vazgeçmemiz için de kullanılamayacak duruma gelmesini beklememek gerekiyor. Her ürünün kendine özel kullanım ömrü var ve o ömür dolduğunda ürünü yenilemek sağlığımız açısından oldukça kıymetli.  Havluların ömrüne bakalım…

İlk olarak inceleyeceğimiz ürün banyo havlusu olacak. Banyo havlunuz artık eskisi kadar yumuşak değil mi? Havlunuz İncelmiş ve artık iyi kurulamıyorsa ömrünü doldurmuş anlamına geliyor. Havlunuzu dinleyin! Ortalama kalitedeki bir banyo havlusunun yumuşaklığını kaybetmesi yaklaşık 2 yıl alıyor. Bu da demek oluyor ki havlunuzun kalitesine göre 2-3 yılda bir  banyo havlularınızı yenilemeniz gerekebilir. 

Homelover havluları çift dikişli üretimi ve %100 Türk pamuğu olması sebebiyle kalitelidir. Kaliteli Homelover havluları aynı zamanda uzun ömürlü kullanımı ile tasarruf etmenizi sağlar. Homelover havluları %100 memnuniyet anlayışıyla hem size ve sevdiklerinize hem de cebinize iyi bakar. El ve yüz havlusu da aynı banyo havlularında olduğu gibi 2 yılda bir değiştirilmelidir. Hijyen kuralları açısından oldukça önemli olan bu havlu türünün ömrünü azaltmamak için nemli bırakılmamasına özen göstermek gerekiyor. Evdeki herkese ayrı bir yüz ve el havlusu vermeyi unutmayın!

 

 

Peki ya mutfak havlusu, mutfak havluları genellikle geri dönüşü olmayan lekelere sahip olur. Sürekli yıkanır ve bu yüzden çabuk yıpranır.  Yırtıklara ve zaman zaman ateşle yakın temas sonucu oluşan yanıkları da oluşur. Yılda 1 kez tüm mutfak havlularını yenilemekte fayda var. Yenilerken Homelover mutfak havlularına göz atmayı unutmayın!

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR