İçinizi Isıtacak Yılbaşı Filmleri

İçinizi Isıtacak Yılbaşı Filmleri

Yılbaşı filmleri, başlı başına bir film yapım kategorisidir. Aralık ayı boyunca televizyon ekranlarımızı süsleyen; yeni yıl heyecanı, umut ve güzel duygular hissettiren bu filmlerden birkaçını listelemek istedik.

Çoğumuz yılın en harika zamanının geldiğine dair bir sinyal niteliği taşıyan bu filmlerden en az bir tane favoriye sahiptir. Mesela “Şahane Hayat” veya “34. Cadde’de Mucize” adlı filmler unutulmaz bir TV klasiğidir..

Ne tür bir yılbaşı geçirmeyi planlıyorsanız planlayın, yılbaşı ruhunu hakkını vererek yaşamak istiyorsanız iyi bir yılbaşı filmi seçmeden olmaz. Kurabiye pişirirken, hediyeleri paketlerken, hava çok erken karardığında ve bir battaniyenin altında sıcacık olup kaçmak istediğinizde izleyebileceğiniz yılbaşı filmleri var. İşte izlediğinizde Homelover bornozunuzu üzerinize giydiğinizde hissettiğiniz yumuşaklık ya da bir fincan sıcak çikolata gibi içmişcesine içinizi ısıtacak birkaç yılbaşı temalı film önerisi…

 

 

1. Şahane Hayat 

 

Sihirli pasajlar, iyi niyet ve umut dolu diyaloglar… Alternatif bir olay örgüsüyle renklendirilmiş filmde küçük bir kasabada yaşayan bir iyilik severin çabalarını konu alan bu yılbaşı filmi, Frank Capra başyapıtı ve dünyanın en güzel filmlerinden biri olarak anılıyor. Her izleyenin kendisini iyi hissettiği bir yapım. Verdiği pozitif duygular nedeniyle hala her yılbaşı gecesinde  Amerikan televizyonlarında gösteriliyor. 

 

2. Grinç

Noel’in baş düşmanı olan yeşil kahramanımız Grinç olarak Jim Carrey’i izlediğimiz 2000 yapımı çocuk ve yetişkin animasyon filminin yönetmenliğini animasyon filmlerinden tanıdığımız Yarrow Cheney ve gençlik filmleriyle tanıdığımız Scott Mosier’ın üstleniyor. Türkçe dublajında Yekta Kopan’ın sesi eşliğinde Who kasabasının huysuz, hantal, sevimsiz, yalnız, kıskanç yeşil yaratığı Grinç’in yılın en sevmediği zamanı Noel’in gelmesiyle Noel’i yok etmeyi kendine görev edinişini izliyoruz. Noel’i yok etmeye çalışırken edindiği arkadaşı ile kesişen yolları sonucunda her şey tatlıya bağlanıyor.

 

3. Edward Makaseller

 

Edward Makaseller’i yaratan mucit, işini bitirmeden ölmüş ve Edward’ı makaslardan oluşan elleriyle bırakmak zorunda kalmıştır. Film, münzevi bir yaşam süren Edward’ın Peg Boggs adındaki kadın tarafından evine götürülmesiyle birlikte topluma karışmaya başlamasını konu ediniyor. Fakat kimi zaman sürprizler içeren bu topluma karışma hikayesi, üzücü olayların yaşanacağının habercisi… Filmin yönetmenliğini hüzünlü ve komik Frankenstein filminin yönetmenliğini de yapan bu tarzın usta isimlerinden “Tim Burton” üstleniyor.  Klasikleşmiş bir modern çağ masalı olarak adlandırılan Makaseller son sahnesinin yılbaşı gecesine denk gelmesi ise içimizi ısıtıyor.

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR