İnsan Sağlığına Faydalı Bitki Çayları

İnsan Sağlığına Faydalı Bitki Çayları

 

Çay mı kahve mi? Siz de bu soruya çay diyenlerdenseniz bu yazı sizi mutlu edecek.

Havalar soğukken ısınmanın en iyi yolu sıcacık bir kupa bitki çayı içmektir. Birtakım şifalı otlar ve kökleri, meyveler ve baharatların karışımı ile yapılan bitki çayları, eski çağlardan beri insan sağlığına olan faydalar ile biliniyor. Bitki çayları içerdikleri zengin içeriklerle hastalık tedavilerinden tutun sakinleştirici etkilere sahip olmasıyla çeşitli sorunlara etki ediyor. Şimdi, suyunuzu kaynamaya bırakıp Homelover bornozuna sarılın ve biraz oturun. Sizler için hazırladığımız bitki çayı karışımlarını inceleyin. 

LİMON VE ZENCEFİLİN MUHTEŞEM UYUMU

Organik limon ve zencefil karışımı, kışın tadını çıkarmak için en popüler bitki çaylarından biridir. Zencefilin sahip olduğu iç ısıtan baharatlı tadı onu kendisine hayran olmamızı sağlıyor. Zencefilli bir bitki çayı içtiğinizde hafif ve baharatımsı aromayı çayınızdan da alacağınız anlamına geliyor. Narenciye aroması için limon kabuğu, limon otu ve limon suyu ile harmanlandığında muhteşem bir tad oluşuyor. Zencefilli ve limonlu bu çay kafeinsiz olduğu için sabahları gününüzü canlandırmak veya akşamları ısınmak için harika bir bitki çayı seçeneğidir.

NEFES AÇAN NANE ÇAYI

Nane, bitki çayı yapmak için en iyi malzemelerden biridir. Kuvvetli bir antioksidan olan nane; stresi azaltır ve sakinlik hissi verir. Kas ağrılarını hafifletmeye yardımcı olan nane çayı soğuk algınlığının tedavisinde kullanılır. Astım, grip, bronşit ve öksürük gibi rahatsızlıklarda faydalı olmasıyla bilinen nane; Omega 3 yağ asidi bakımdan zengin bir içeriğe sahiptir.

  

PAPATYA ÇAYI

Papatya, kafein içermediği için dünyanın birçok yerinde popüler bir uyku öncesi bitki çayıdır. Uykuyu bölmeyen, sıcak bir fincan çay arayanlar için kafein içeren siyah çay ve yeşil çaya harika bir alternatiftir. Papatya çiçeğinden elde edilen bu bitki çayı tatlı bir çiçek aromasına sahiptir. Ekstra tatlı olması için biraz balla karıştırılarak tüketilebilir. Papatya, sıcak aylarda buzlu çay olarak servis edildiğinde de aşırı lezzetli olacaktır.

KUŞBURNU ÇAYI

Kuşburnu, limon otu ve zencefil ile harmanlandığında neredeyse bütün gribal enfeksiyonlara etki etmesiyle ünlü bir bitki çayıdır.  Kuşburnu, C vitamini ve antioksidanlar bakımından zengindir. Hoş bir kırmızı renge sahip kuşburnu, ağızda biraz ekşi biraz tatlı bir etki yaratır. Narin, çiçeksi bir tada sahip olan kuşburnu bitkisi aynı zamanda aromaterapide kullanılan kuşburnu yağı yapımında da kullanılmaktadır.

Etiketler: bitkiçayı
Şubat 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR