Kaliteli Havlu Nasıl Anlaşılır?

Kaliteli Havlu Nasıl Anlaşılır?

Kaliteli Havlu seçimi kolay bir iş gibi görünse de aslında hem sağlık hem de konfor açısından dikkat edilmesi gereken birçok kriter vardır. Evimizin tarzını ortaya koyan el havluları, banyo havluları, bornozlar, ayak havluları günlük hayatta sık sık kullandığımız ürünlerdir.

Günde kaç kere ellerinizi kuruladığınızı bir düşünün. El havlusunun ıslaklık hissi vermesi, ellerinizi iyi kurulamaması ya da yapı olarak çok sert ve cildi tahriş edici bir formda olması hayat kalitenizi olumsuz etkiler. Banyo sonrası havlunuzun olması gerektiği gibi kurulama sağlamaması ve sert bir yapıda olması da oldukça can sıkıcıdır.

Homelover Blog olarak bu yazımızda, arama motorlarına sık sık sorulan “Kaliteli havlu nasıl anlaşılır?” sorusunun cevabına odaklanacağız.

 

Havlunun iplik kalitesi

Havlular, sık sık yıkanma işlemi gerektirir. Ayrıca çoğu tekstil ürününe nazaran havluların hijyen açısından yüksek derecede yıkanması tavsiye edilir. Yani havlu seçimi yaparken havlunun kaliteli bir iplikten üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir.

Aksi halde havlularınız kısa sürede yıpranacak ve sık yıkama sonunda sertleşecektir. Hatta ürünlerinizin renkleri de eskisi gibi canlı kalmayabilir. Bu sebeple kaliteli iplikte üretilmiş havlular tercih etmelisiniz.

 

%100 Pamuk Etiketine Dikkat

Her üründe olduğu gibi havlu alırken etiket kontrolü yapmalısınız. Almayı planladığınız havluda %100 pamuk etiketi olması çok önemlidir.

Homelover havluları %100 pamuktan üretilir. Pamuklu havlularda bulunan pamuk lifleri hem yüksek miktarda suyu tutabilir hem de mükemmel bir şekilde suyu çekebilir.

Yani elinizi ya da vücudunuzu kuruladığınızda ıslaklık hissi oldukça kısa bir süre içerisinde kaybolur ve cildiniz hızlıca kurur.

 

Havlu Sık Dokunmuş Olmalıdır

 

 

Bir havlu ne kadar sık dokumaya sahip ise su emiciliği o kadar yüksektir. Havlunun sık dokunup dokunmadığını anlamanın en kolay yöntemi havluyu elinize almanız ve havlunun zeminini görüp göremediğinizi kontrol etmenizdir.

Gevşek dokunan havlular hem hafif olmaları hem de havlu zeminini kolayca göstermeleri sebebiyle ayırt edilebilirler. Böyle bir havlu ile karşılaştıysanız bu havlunun yüksek kaliteli bir ürün olmadığını söyleyebiliriz.

 

Kaliteli Havlu, Ağırlığından Belli Olur

Kalitesi yüksek bir havlu elinize aldığınızda ağırlık hissi uyandırır. Havlunun ağırlığı GSM ile ölçülür. Plaj ve spor havluları GSM olarak daha düşük olabilir.

Çünkü bu ürünlerin kolay kuruması ve hafif olması daha önemlidir ancak banyo, baş ve ayak havluları GSM değerleri yüksek olmalıdır. Homelover havlularını elinize aldığınızda kaliteyi ve ağırlığı hemen fark edebilirsiniz.

 

Tasarımı unutmayın!

Havluların hangi malzemeden üretildikleri, nasıl dokundukları gibi önemli kriterlerin yanında tasarımları da havlu seçimini etkileyen faktörler arasındadır.

Havluların renk ve desenleri hem banyo dekorasyonuna uyumları hem de kişiliklerimizi yansıtmaları sebebiyle öne çıkar. Homelover plaj havluları, banyo havluları ve bornozları rengarenk ve çeşit çeşit modelleriyle her zevke hitap edecek şekilde ve kalitede üretilmiştir.

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi için dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR