Kişiliğinize Uygun Renkte Havlu Seçebilirsiniz

Kişiliğinize Uygun Renkte Havlu Seçebilirsiniz

Işığın ürettiği bir enerji türü olan renkler duygularımızı etkiler. Duygularımızı etkilemesiyle eylemlerimizde de belirleyici olan renkler mutlu, mutsuz, halsiz ya da enerjik hissetmemize sebep olabilirler. İnsanlar ilkbahar ve yaz mevsimlerini anımsarken cıvıl cıvıl renkler aklına gelir ve dolayısıyla enerjik hissederler. Sonbahar ve kış mevsimleri için tam tersini hisseder ve düşünürler bunun sebebi sonbaharı gri rengi ile bağdaştırmak olabilir. Rengarenk çiçeklerle dolu bir yoldan mı geçmek yoksa gri kaldırım taşlarının mı size eşlik etmesini istersiniz?  

 

 

Bulunduğumuz ortamın renkleri de bizi etkiler.  Her renk farklı duyguları etkileyebilme gücüne sahiptir. Bu etkilenme rengin parlaklığına, sıcak veya soğuk renk olmasına bağlı olarak değişiyor. Sıcak renkler genellikle mutluluk, iyimserlik ve enerji yansıtırken soğuk renkler ise sakinlik ve üzüntüyü temsil ediyor. Ara renkler içerisindeki turuncu sıcak renk olarak nitelendiriliyor yeşil ve mor ise soğuk renklerden birkaçı. 

 

Bir cisim tarafından yansıtılan renkler gözümüzdeki milyonlarca hücre sayesinde algılanıyor. Bu minik hücreler sayesinde algıladığımız renkleri daha sonra karmaşık bir işlem bekliyor. Derin beyin yapılarındaki imbik merkezlerle iletişime geçiyor sıra. İşte bu beyin yapıları erkekler ve kadınlarda farklılık gösteriyor. Erkekler ve kadınlar farklı beyin yapılarına sahip olması nedeniyle renkleri farklı şekillerde algılıyor. Erkeklerin tercih ettiği renkler; yeşil, deniz mavisi, turuncu ve koyu mor renkleri iken kadınlar firuze yeşili, açık mavi, pembe gibi açık-uçuk renkleri tercih etmeye yatkınlar.

Renklerin insan üzerindeki etkisini konuştuk şimdi de kişiliğinize uygun havlu rengini bulmanıza yardımcı olabiliriz…

 

 

Güvenin Rengi Mavi

Mavi yalnızlığın, üzüntünün, bilgeliğin, güvenin ve sadakatin rengi. Mavi rengi aynı zamanda kararlılığı ve bağlılığı çağrıştırdığından kişiler üzerinde pozitif etkisi var. Mavi rengini tercih eden kişilerin toleranslı, hoşgörülü ve anlaşma yanlısı oldukları söyleniyor. Bu kişilerin huzuru aradıkları görülmüştür. Bilgiyi seviyor, güveni ve sadakati vurgulamayı istiyor hoşgörülü bir kişiliğe sahipseniz mavi renk havlular tam size göre.

 

Beyaz Ve Siyah

Tartışmalı bir renk olan siyah için kimileri negatif kimileri ise pozitif hisler besliyor. Karanlık güçler, suç ve kötülük ile düşünülen siyah diğer taraftan sadakat, sebat, dayanıklılık, ihtiyat, bilgelik ve güvenilirlik ile anılıyor.

Keder ve yas anlamına gelen siyahın zıttı beyaz rengi ise saflığı, temizliği ve masumiyeti simgeliyor. Genel olarak serin ve canlandıran bir hisse sahip olan beyaz renk mi yoksa siyah renk mi sana uygun?

 

En Asili Mor

Asaletin rengi mor; lüks hayat, zenginlik ve zarafeti simgeliyor. Romantizmin, duygusallığın ve tutkunun rengi olan mor, gösterişli havasından dolayı çoğunlukla dekorasyonda tercih ediliyor.  Bazıları mor renk için yapay bir renk olduğunu ifade ediyor. Lüksü ve zarafeti severler, mor renk havluya bir baksın deriz.

 

Doğanın Rengi Kahverengi

Toprağın ve ahşabın rengi olan kahverengi, sağlam ve güvenilir bir his veriyor. Doğal, rahat ve açık bir atmosfer yaratmayı sağlayan kahverengi durağanlık, güçlülük, olgunluk ve güvenilirlik mesajları olumlu etkiler oluşturması ile biliniyor. Peki siz bu mesajlara uygun bir kişiliğe mi sahipsiniz? Cevabınız evet ise kahverengi bir havlu ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Homelover %100 pamuk, uzun ömürlü ve sunduğu geniş renk çeşitliliği ile kişiliğinize göre havluyu sizler için üretiyor. İncelemeyi unutmayın!

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR