Mutfak Temizliği İçin Pratik Tüyolar

Mutfak Temizliği İçin Pratik Tüyolar

Mutfak temizliğinde hiçbirimiz uzman değiliz ve mutfağımız her an mükemmel bir şekilde pırıl pırıl parlamıyor. Mutfakta günde üç öğün yemek yapıyoruz, çalışıyoruz ve aramızdan bazıları çocuklarına da bakıyor. Bunca iş varken mutfakta da durumlar kontrolden çıkabilir. Mutfaklarımızı temiz tutmak için iki önemli pratik tüyo ile gününüzü kurtarmaya geldik. Böylelikle geriye kalan zamanlarınızda kendinize vakit ayırabileceksiniz. 

 

Homelover ile pratikleşelim…

Homelover mutfak havluları ile elde yıkanması gereken mutfak araç gereçlerinizi kurulayıp tezgahın üstünü hızlıca toplu hale getirebilirsiniz. Ayrıca Homelover mutfak havluları şık tasarımlarıyla mutfağınızda tarzınızı yansıtmanızı sağlayacaktır. Gelelim mutfak temizliği için iki temel tüyoya… 

 

 

Minimum tutun

 

Tezgahların üstü baştan sona aletler, kavanozlar, mutfak eşyaları vb. ile dolu olmasın. Her şeyin elinizin altında olması çok iyi olsa da bir süreden sonra dağınıklığın önüne geçemeyebilirsiniz.

Tezgahlarınızın tamamen temiz olması için her şeyi bir dolaba koymaktan güzel bir yolu var mı? Bir deneyin tezgahın üzerinde duran mutfak aletleriniz düzenle dolaba yerleştiğinde kendinizi cennette gibi hissedeceksiniz.

Dolaplarınıza ne kadar çok şey koyarsanız o kadar iyidir. Dolaplarınızda yer yoksa, hiç kullanmadığınız şeyleri atın, bağışlayın veya satın. Gereksiz ürünlerden kurtulduğunuzda çok daha fazla yeriniz olduğunu göreceksiniz. Ayrıca bir sürü gereksiz mutfak araç gereçleri olmadan da iyi bir aşçısınız. 

 

Kişisel olarak her gün kullandığınız araçları örneğin, genellikle blenderi günde 1-2 kez kullanırız veya ihtiyacımız olduğunda dolaptan çıkarmanın güç olacağı kadar ağır olan aletleri ve mutfak gereçlerini; spatula, çırpma teli, kaşık, maşa vb. tezgah üzerinde tutmayı tercih edebilirsiniz.

Sizin için neyin en kolay ve işe yaradığı halini tespit edin!

 

Mutfak temizliği için günler ve saatler belirleyin

 

Unutkanlık bazı işleri yapamamanın ana nedenlerinden biridir. Belirli şeyleri yapmak için günler belirlediğinizde, onları gerçekten yapmayı hatırlamanız çok daha kolay olur. Mutfak temizliği de bunlardan bir tanesi.

Mesela tezgahınızı silmek için bir gün belirleyin çünkü onu silmeyi ertelemeye meyilliyiz değil mi? Artık bunu yapmak için belirli bir gününüz olduğuna göre, yapılma olasılığı çok daha yüksek, bir tik işareti atın. Her zaman tam olarak o günde yapmanıza gerek yok ama haftada bir yapılması gerektiğini bilmek ve bir iş rutin hale geldiğinde o işi ertelemek istemeyeceksiniz.

Bazı işler için günün belirli zamanlarını tercih edebilirsiniz. Kahvaltıdan sonra bulaşık makinesini boşaltmak gibi… Ve mümkün olduğunca akşam yemeğinden hemen sonra bulaşıkları halledin ki temiz bir mutfağa uyanabilesiniz.

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR