Mutfakta Sürdürülebilirlik

Mutfakta Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik, dünyamızın geleceği için oldukça önemli olan bir kavram. İçinde bulunduğumuz zamanın ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılarken  gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için ekosistem üzerinde olumsuz bir etki yaratmamayı amaçlamak olarak tanımlanabilir. 

Bu amaç doğrultusunda hepimize birtakım sorumluluklar düşüyor. İhtiyaçlarımızı gidermek adına gerçekleştirdiğimiz eylemlerimizi dünyanın geleceği adına bilinçli tercihler yaparak ve bu tercihlerin, minik adımlar olsa dahi büyük değişimlere yol açacağına olan inancımızı her daim diri tutarak hareket etmek gerekiyor. Bu sebeple hayatımızın her alanında sürdürülebilirlik kavramı ile entegre olarak yaşamayı öğrenmeliyiz. Bugün bu yazımızda mutfakta sürdürülebilirlik adına neler yapabileceğimiz üzerine yoğunlaşacağız.

“Pek çok küçük yerdeki pek çok küçük insan, çok küçük adımlar atarak dünyanın çehresini değiştirebilir.”  -Stefan Zweig

Sürdürülebilirlik, günlük yaşamın her alanında karşımıza çıkıyor mutfaklarımız da bu alana elbette dahil. Su kullanımının en çok olduğu alanlardan biri olan mutfak, alışveriş tercihlerimize kadar değişiklikler yapabileceğimiz pek çok detay barındırıyor böylelikle  gün sonunda daha sürdürülebilir bir mutfağa sahip olmak aslında oldukça  mümkün.  İşte, bizim için küçük ama dünyanın geleceği için büyük olan birkaç adım;

İhtiyacınız kadarını alın

 

 

Her yıl 1,3 milyar ton gıda çöpe atılıyor. Bu oran içler acısı bir gerçekliği ortaya çıkarıyor. Bu demek oluyor ki, tüketime sunulan yiyeceklerin üçte biri çöpe gidiyor. Bunu önlemek için büyük mücadeleler verilirken kendi mutfağımızdan işe başlayabiliriz. Mutfak alışverişi yapmadan önce haftalık yemek planı oluşturabilir, satın alınacak ürünlerde alınıp dolapta unutulan o sebzelerin yani gereksiz satın alımı önleyecektir.

 

Masum gibi görünen hazır gıdalar 

 

Her şeyin hızlı olmasını beklediğimiz bu dönemde hazır gıda tüketmeye de alıştık. Sağlıklı bir hayat sürmenin önüne geçen en büyük engellerden biri olan paketlenmiş ve dondurulmuş gıdalar anı kurtarırken, insan sağlığı üzerinde son derece olumsuz etkilere sahip.  Raf ömrünün uzaması için içerisine eklenen koruyucu maddeler, paketlenme aşamasında kullanılan kimyasallar, ortaya çıkan karbon ayak izleri…  Say say bitmez. Evde hazırlanan yiyeceklere daha çok zaman ayırarak hem daha sağlıklı bir yaşam sürebilir hem de gelecek nesiller için adım atabilirsin.

 

 

Ekolojik Ürünler

 

Dünyanın geleceğinin risk altında olduğunun bilincinde olan girişimciler, mutfakta kullanım için sürdürülebilir ürünler üretmeye başladı. Plastiksiz alışveriş için bez çantalar, kabak liflerinden üretilen bulaşık araç gereçleri, plastik yerine camdan üretilmiş mutfak gereçleri ile tercihlerinizi ekolojik ürünler arasından gerçekleştirebilirsiniz.

Homelover mutfak havlularını tercih ederek dünyamızın geleceğine katkıda bulunabilirsin.  Homelover %100 organik, çevre dostu ürünlerine sahip olarak hem mutfakta hem de evinizin her alanında bilinçli tüketici olabilirsiniz. 

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR