Plajda Serinlemenize Yardımcı Olacak İçecekler

Plajda Serinlemenize Yardımcı Olacak İçecekler

Yaz aylarında, çok sıcak günlerde havuza ya da denize atlamak kadar etkili olan bir şey varsa o da buz gibi, ferah içeceklerdir. Özellikle plajda içildiğinde büyük keyif veren ve adeta içimizi ferahlatan içecekler, tatilinizi daha da muhteşem hale getirebilir.

Homelover olarak plajda konforunuz ve rahatlığınız kadar serinlemenizin ve hoş vakit geçirmenizin de önemli olduğunu biliyoruz. İşte tam da bu sebeple sizler için birbirinden harika soğuk içecek tarifleri derledik.

 

 

Limonataya bir de buradan bakalım: Çilekli Limonata

Limonata, sıcak havalarda akla ilk gelen içeceklerden biridir. Ferah ferah içip serinlediğimiz harika limonatalar farklı meyveler ile birleşerek daha da mükemmel hale gelebiliyor. 

İhtiyacınız olan malzemeler de oldukça basit: 15-20 adet çilek, 3 tane limon, yarım su bardağı toz şeker ve 5 bardak su 

Hazırsanız başlıyoruz! Öncelikle limonların kabuklarını rendenin ince kısmıyla rendeleyin ve kalan limonun suyunu güzelce sıkın. Limon kabuğu rendesini bir kase içinde toz şekerle birlikte karıştırarak 1-2 dakika yoğurun ve limon suyunu ilave edip şekeri eritene kadar karıştırın. Bir yandan çilekleri blender’a alın ve hazırladığınız karışımı çileklerin üzerine dökün. Karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Sonrasında süzgeçten geçirdiğiniz karışımınıza su ilave edip buzdolabında soğumaya bırakabilirsiniz.

 

 

Hem sağlıklı hem de ferah bir lezzet: Buzlu Yeşil Çay

Vanilya ve yeşil çay karışımının ağızlarda nasıl bir tat bırakacağını hayal edebiliyor musunuz? Bu yazı hem ferahlayarak hem de farklı lezzetler deneyimleyerek geçirmek istiyorsanız Vanilyalı Buzlu Yeşil Çay tam da aradığınız lezzet olabilir. 1,5 litre su, 4 tatlı kaşığı yeşil çay, 1 yemek kaşığı esmer şeker, arzuya göre bal, 1 tutam nane yaprağı, 1 limon suyu ve bol bol buz ihtiyacınız olan malzemeler.

Suyu derin bir tencerede kaynatın. Kapalı bir çay süzgeci yardımıyla yeşil çaylarınızı suyun içine bırakın ve 15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Çay ılık hale geldikten sonra bal, esmer şeker ve limonu ilave edip iyice karıştırın. Sonrasında çayınızı bir sürahiye alabilir ve nane yapraklarınızı ilave edebilirsiniz.

Çayınızı iyice soğuttuktan sonra bol bol buz ve vanilyalı dondurma ilavesi ile içebilirsiniz.

 

Sahilde iyi gider: Fesleğenli Ayran

Sahilde bir şeyler atıştırmak çok keyiflidir. Ufak atıştırmalıklarınızın yanında size harika bir fesleğenli ayranın eşlik etmesine ne dersiniz? 

Cevabınız “evet” ise malzemelere geçiyoruz: Yoğurt, su, tuz ve fesleğen

Mutfak robotunuza yoğurdu koyun. Üzerine damak zevkinize göre dilediğiniz kadar fesleğeni ekleyin ve robotu çalıştırın. Karışım istediğiniz kıvama ulaştığında üzerine su ve tuz ilave edin. Buzlu bardakta içebilirsiniz.

 

 

Kahve Tutkunlarını Unutmadık: Soğuk Kahve

Sıcak yaz günlerinde buz gibi bir kahve ile ferahlamaya hazır mısınız? Plajda güneşin tadını çıkartırken bir taraftan da soğuk kahvenizi yudumlayabilirsiniz. 

Malzemeler: 3 su bardağı sıcak su, 3 tatlı kaşığı hazır kahve, 1 su bardağı süt, 5 adet esmer şeker (isteğe göre), üzeri için ise 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt

Yarım litrelik bir kavanoza sıcak su ve kahve koyun. Kahveyi güzelce karıştırıp üzerine şeker ve süt ilave edin. Sonrasında soğumaya bırakın. Kahve soğuduktan sonra kavanozu iyice çalkalayın ve dolaba kaldırın.

Kahveniz dolapta soğuyorken siz de üstü için hazırlıklara başlayabilirsiniz. 1 paket kremşantiye 1 bardak sütü ilave ederek mikser yardımıyla çırpın ve bu karışımı da dolapta güzelce soğutun. Kahvenizi bardağı doldurmayacak şekilde koyun ve üzerine dilediğiniz kadar kremşantiyi sıkın.

Yaz aylarınızın ferah ve çok keyifli geçmesini dileriz. Tatil konforunuzu artırmak ve plajda rengarenk içecekleriniz kadar havlularınız ile de fark yaratmak istiyorsanız Homelover havlular dilediğiniz zaman evinize gelmeye hazır. 

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR