Plajda Yanınızdan Eksik Etmemeniz Gerekenler

Plajda Yanınızdan Eksik Etmemeniz Gerekenler

 

Büyük bir heyecanla beklediğimiz yaz, nihayet geliyor. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler hazırlıklara çoktan başladı bile.

Tatil için bavul hazırlamak ne kadar önemliyse plaja giderken yanınıza aldıklarınız da bir o kadar önemli. Plaj çantanıza koymayı unuttuğunuz ufak bir ürün bile tatilinizi olumsuz etkileyebilir.

Homelover olarak bu yazımızda plaj çantanızda olması gerekenleri derledik. Tatile çıkmadan önce bu yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

 

Yedek Mayo ve Bikini

Yaz tatilleri için mayo ve bikini seçmeye kış aylarından başladığınızı biliyoruz. Şimdi o rengarenk bikiniler ve mayolarla plajlarda boy gösterme zamanı. Peki plaj çantanıza yedek bikini ya da mayo alıyor musunuz?

Bugüne kadar almadıysanız artık çantanızda yedek mayo ve bikini taşımaya başlamalısınız. Çünkü ıslak bir mayo ile uzun süre durmanız sağlığınız açısından tehdit olabilir.

Mayo ve bikiniler her ne kadar hızlı kuruyan bir yapıya sahip olsa da bazı durumlarda teninizin uzun süre ıslak ve nemli kalması soruna sebep olabilir.

Tatilinizden keyfiniz kaçmasın istiyorsanız yedek mayo ve bikinilerinizi şimdiden hazırlayabilirsiniz.

 

Havlu

 

 

Plajda vakit geçirirken havlunuzu unuttuğunuzu düşünebiliyor musunuz? Bu durum sizi ciddi sıkıntıya sokabilir. Sudan çıktığınız anda kendi kendinize kurumak zorunda kalmanızı istemeyiz.

Bu sebeple plaj havlusu mutlaka çantanızın içinde olması gereken ürünlerdendir. “Plaj havlusu seçerken nelere dikkat edilmelidir?” sorusu sık sık arama motorlarında aratılmaktadır.

Plaj havlusunun hızlı kuruması, yüksek emiciliğe sahip olması, yumuşak bir dokuya sahip olması ve teninize zarar vermemesi çok önemlidir.

Plajda konforlu zaman geçirmek için Homelover plaj havluları harika seçenekler sunuyor.

 

Güneş Kremi

Cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak bir tercih değil, gerekliliktir. Bu sebeple plajda mutlaka güneş kremi kullanmalısınız.

Güneş kremi sayesinde hem sağlığınızı korur hem de keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.  Hatta plaja gitmeden önce güneş kreminizi sürmeniz ve ardından çantanıza yerleştirmeniz çok daha iyi olacaktır.

 

 

 

Şapka

Güneşin zararlı etkilerinden korunmanın bir başka yolu da şapka kullanmaktır. Bu yüzden şapkaları sadece aksesuar olarak görmemelisiniz.

Plajda dolaştığınız, deniz kenarında oturduğunuz anlarda güneşten hem saçlarınızı hem de yüzünüzü korumaya yardımcı olan şapkalar aynı zamanda tarzınızı ortaya koymanıza da yardımcı olacaktır.

 

Terlik / Deniz Ayakkabısı

Sudan çıktığınız anda ayağınızı yakan kumlara bir anda bastığınızı düşünsenize? Eminiz ki bu deneyimi birçoğunuz yaşamıştır.

Ayaklarınızın sıcak kumlarda yanmasını ve zarar görmesini istemiyorsanız yanınıza mutlaka bir terlik almalısınız. Aynı şekilde özellikle kayaların ve taşların yoğun olduğu bir alanda denize girecekseniz deniz ayakkabısı da yanınıza almanız gereken önemli ürünlerden biridir.

Deniz ayakkabısı sayesinde suda zaman geçirirken rahat hissedebilir ve suyun zeminiyle rahatça temas edebilirsiniz.

 

Güneş Gözlüğü

Güneş gözlüksüz bir tatil düşünemiyoruz. Özellikle güneşin en tepede olduğu ve her yerin parlak bir güneş ışığına büründüğü günün en sıcak saatlerinde sahilde zaman geçiriyorsanız ve güneş gözlüğünüz yanınızda değilse tatil sizin için kabusa dönüşebilir.

Güneş gözlüklerini sadece deniz için değil günlük hayatınızda da mutlaka kullanmalısınız. Ultraviyole güneş ışınlarının etkilerinden korunmak için kış aylarında dahi gözlük kullanımının yaygınlaşması gerekmektedir.

 

Plaj Elbisesi

Bütün gün mayo veya bikiniyle dolaşamazsınız. Denizden çıktıktan sonra size eşlik edecek plaj çantanızda elbise de bulundurmalısınız.

Havanın hafif serinlediği ya da çok terli hissettiğiniz anlarda plaj elbiseleri kurtarıcınız olacaktır. Ancak plaj elbisesi giymeden önce mayonuzun kuruduğundan emin olun ya da önce yedek mayonuzu giyin.

 

Yemek Yemeyi İhmal Etmeyin

Denize gidiyorsanız acıkma ihtimaliniz yüksek. Ne kadar tok giderseniz gidin, yüzdükten sonra acıkma ihtimaliniz çok yüksek.

Aç kalmamanız için çevrenizde kafeler olabilir ama denizden çıkıp yemek yemek biraz zor açıkçası. Bu nedenle plaj çantanıza atıştırmalık ve içecek eklemeyi unutmayın.

 

Çocuğunuz Varsa

Çocukla denizde zaman geçirmek hazırlık isteyen ve dikkatle planlanması gereken bir süreçtir. Yanınızda çocuğunuz olacaksa ikinci bir plaj çantası hazırlamak daha rahat olacaktır.

Kıyafet olarak ise mevsime uygun tulum, plaja uygun elbise-etek veya şort, rahat bir uyku için pijama, hırka, sandalet veya terlik getirebilirsiniz. Bunlara ek olarak yanınıza ince bir örtü veya battaniye de alabilirsiniz.

Denizde veya kumda vakit geçirirken çocuğunuzun giymesi için uygun bir mayo, kurulanması plaj havlusu veya bornoz en gerekli olanlardır.

Güneş altında giyecekleri şapka ve alışıksa güneş gözlüğü getirilebilir. Kova seti gibi oyuncaklar olmazsa olmaz… Ayrıca yaşa uygun güneş kremi sürmeyi de unutmayın.

Şimdiden keyifli bir tatil dileriz.

 

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR