Refleksoloji ile Rahatlama Zamanı

Refleksoloji ile Rahatlama Zamanı

Gün içerisinde kısıtlı zaman içinde birçok şey yapmaya odaklanmak, evde ve iş ortamlarında stresli olma gibi durumlarda fiziksel ve ruhsal olarak yorgun düşüyoruz. Buna bağlı olarak omuz, ense, sırt ve bel bölgelerinde ağrılar oluşmaya başlıyor. Gevşeyebilmek ve daha sağlıklı bir hayata kavuşmak için refleksoloji masajından destek alabilirsiniz. Sizler için refleksoloji nedir araştırdık.

 

Refleksoloji nedir?

 

 

Halk arasında el ve ayak masajı olarak bilinen refleksoloji,  insan vücudundaki organların, el ve ayakların sinir uçlarına baskı uygulanarak çeşitli rahatsızlıklara yönelik tedavi sağladığı düşünülen tıbbi bir yöntemdir. Ayaklarda ve ellerde bulunan refleks alanlarının salgı bezlerine, dokulara ve organlara karşılık geldiği prensibine dayanan refleksolojinin birçok rahatsızlığın tedavi sürecinde yardımcı olduğuna inanılıyor. Bu refleks alanlarına çeşitli masaj teknikleri ile baskı uygulanarak organlardaki bozukluklar tedavi edilmeye çalışılıyor. Refleksolojinin en kısa tanımı ise şöyle, “Bedenin belli alanlarında toplanan enerjiyi dağıtarak vücudun kendi kendini tedavi etme yeteneğini harekete geçirme yöntemi.” Refleksoloji yönteminin tedavide etkili olduğu ifade edilen hastalıklarda migren, yüksek tansiyon, sindirim sistemi, bronşit, astım ve romatizmal hastalıklar başta geliyor.

 

Uzmanların bu metod hakkında yaptığı araştırma sonuçları ile şüpheler henüz tam olarak ortadan kaybolmamışsa bile birçok kişi de sahip oldukları rahatsızlıklıkların semptomlarında azalma görüldüğü belirlendi.  2014 yılında gerçekleştirilmiş bir araştırmada refleksolojinin herhangi bir hastalık veya rahatsızlık için %100 tedavi sunmadığı sonucunda hemfikir olundu. Refleksolojinin kişinin semptomlarını azalttığı ve kişinin yaşam kalitesini yükselttiği ise açık bir şekilde kabul gördü. Günümüzde tamamlayıcı bir uygulama olarak kullanılan refleksolojinin araştırıldığı temel alanlardan bazıları ağrı ve çağımızın rahatsızlığı anksiyetedir.

 

Hangi rahatsızlıklara iyi geliyor?

 

 

İyi bir refleksoloji ayak masajı; baş ağrısı, uykusuzluk, kronik yorgunluk, baş dönmesi gibi pek çok semptomun hafifletilmesinde önemli rol oynuyor. Semptomları azaltmanın yanı sıra karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı, kalp rahatsızlığı gibi iç hastalıkları tedavi etmeye yardımcı oluyor. Refleksoloji masajı ile tedavi edilen sorunların başında yüksek tansiyon geliyor.

Düzgün bir ayak masajı, en güçlü stres tedavileri arasında yer alıyor. Tüm vücudu rahatlamanın en iyi yollarından biri olan refleksoloji ayak masajının faydaları ise şöyle;

  1. Anksiyetenin ve stresin azalması,
  2. Ağrının ve acının dinmesi,
  3. Yorgunluğun ve uykusuzluğun azalması,
  4. Hastalıklarda uygulanmakta olan tedavinin desteklenmesi,
  5. Kan dolaşımının düzenlenmesi,
  6. Kan basıncının düzenlenmesi,
  7. Ruhsal ve fiziksel olarak iyileşmeye katkı sağlaması.

Tüm gün bizi taşıyan ayaklarımızda bulunan refleks alanlarının organlarımız ile bağlantılı olup olmadığı konusunda soru işaretlerini bir kenara bırakıp ruh ve beden sağlığının bir bütün olduğunu, ayaklarımızın sağlığına dikkat etmemiz gerektiğini vurgulama da fayda var.  Bedenimiz de her şey bağlantılı…  Siz ayaklarınızın konforu ve sağlığı için bir adet Homelover ayak havlusunu tercih etmeyi unutmayın.

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR