Sağlıklı Bir Beslenme Listesi Oluşturmak İçin Adımlar

Sağlıklı Bir Beslenme Listesi Oluşturmak İçin Adımlar

 

Sağlıklı beslenmek kaliteli bir yaşamın temelini oluşturur. Sağlıklı beslenmenin her zevke ve geleneğe uyarlanabilir olduğunu bilmelisiniz. Kaliteli yaşamak ve sağlıklı beslenmek için birçok farklı yol vardır. Bu farklı yollardan birinin size uyabileceği gibi sizlerde birkaç adımda size ve aile yaşantınıza uygun sağlıklı bir beslenme rutini oluşturabilirsiniz.

Burada anahtar, sağlıklı bir beslenme modeli oluşturmak için birkaç adımı izlemeye gönüllü olmak; bol çeşitli ve besleyici yiyeceklerin doğru miktarlarda seçmeye odaklannmak ve bunları günlük rutininizin bir parçası haline getirmektir. Sağlıklı bir beslenme rutinine sahip olmak vücut ağırlığınızın olması gerektiği kiloda olmasına veya bu ağırlığı korumanıza aynı zamanda htiyacınız olan besinleri aldığınız taktirde kalp hastalığı, tip 2 diyabet gibi sağlık sorunları riskini aza indirmenize yardımcı olur. Seçimlerinizde küçük değişiklikler yaparak sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanabilirsiniz.

  1. Adım

Çeşitli besleyici yiyecek ve içecekleri bir arada tüketin

Birden fazla çeşitli yiyecek ve içecekleri tüketmek önemlidir. Bol çeşitlilik içeren bir öğün sağlıklı olmak için ihtiyacınız olan bütün besinlerden gerektiği kadar almanıza yardımcı olur.

Tüm yiyecek grupları içeren yiyecekler tercih edin. Sadece bir değil, tüm gıda gruplarından; sebzeler, meyveler, tahıllar, süt ürünleri ve proteinler bakımından zengin yiyecek ve içecekleri seçin.

  1. Adım

Her besin grubundaki yiyeceklere dikkat edin.

Örneğin, her hafta koyu yeşil, kırmızı, turuncu ve baklagiller dahil olmak üzere çeşitli sebze türlerini yemeyi deneyin. Yediğiniz proteinli yiyecekleri de değiştirin. Sadece yağsız et ve kümes hayvanlarını yemeyi değil, balık, siyah fasulye ve fıstık ezmesi gibi besinleri de rutininize dahil etmeyi bir düşünün.

  1. Adım

Sizin için doğru miktarlarda yemeye ve içmeye çalışın.

Günde kaç kalori almanız gerektiği yaşınıza, cinsiyetinize, boyunuza, kilonuza ve ne kadar aktif olduğunuza göre değişir.

  1. Adım

Her gün kalorinin %10'undan azı doymuş yağlardan gelir. Doymuş yağ oranı yüksek yiyecekler arasında tereyağı, peynir, tam yağlı süt, yağ oranı yüksek ve işlenmiş etler, kümes hayvanı derisi sayılabilir. Bu ürünler yerine, deniz ürünleri, avokado, fındık veya zeytinyağı gibi doymamış yağ içeren yiyecekleri tercih etmelisiniz.

  1. Adım

Yapay şekerler, yiyecek ve içeceklere eklenen şuruplar veya diğer tatlandırıcılardan uzak durun. Sade sütleri, bitkisel sütleri veya doğal olarak şeker içeren meyveleri rutininize dahil edin. Şekerli içecekler yerine su, filtre kahve ve mineralli suları tercih edin.

Homelover, sizi düşünür.

Bir Homelover ürünü satın aldığınızda sağlığınızı ve doğayı düşünen bir ürün almış olursunuz.

Etiketler: sağlıklıbeslenme,sağlıklı
Mart 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR