Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saçın yapısında genetik önemli bir rol oynasa da yedikleriniz, hava şartları, kirlilik ve saç bakımına ayırdığınız zaman ve ilgi, saçlarınızın ışıltısını korumak için önemlidir. Zaferinizi taçlandırmak için saçınızı onun kadar narin ve doğal bir havlu ile sarmanız ve  korumanız ise kritik öneme sahip olsa da genelde atlanır. Sağlıklı bir diyet ve uygun bakım ile saçlarınızın bakımı çok kolaydır.  Bu yazımızda sizlere saç bakım tavsiyelerinde bulunacağız.

Saçlarınız uykuda da yıpranabilir

Kulağa ilginç gelebilir ama saçlarınız uykuda yastığa sürtündüğü için yıpranır ve kırılır.  Uyku sırasında sağa sola dönerken gerilen, çekiştirilen ve ezilen saçlar zarar görebilir. Saten yastık ya da ipek yastık kılıfı kullanmak saçlarınızın aldığı zararı aza indirecektir. Bu kumaşlar sürtünmeyi en aza indirir. Saçınızı tepeden gevşekçe toplayıp uyumaya özen gösterin.

Az, çoktur

 

 

Saçlarınızın bakımında çok fazla ürün kullanmanıza  gerek yok. Saçınızın en güzel hali en doğal halidir. Saçınıza uygun bir şampuan ve saç kremi ile saçlarınızın duş bakımını kısa tutun.

Uzmanlar, birçok insanın saçlarını aşırı şampuanladığını veya yanlış şampuanladığını öne sürüyor. Standart olarak saçı yıkamanın temel kuralları ise şöyledir;

  • Saçınızı günde bir defadan fazla yıkamayın.
  • Şampuanı sadece saçınızı kapatacak kadar kullanın.
  • Saçınızı durularken çok sıcak veya çok soğuk su kullanmaktan kaçının.
  • Saçlar ıslandığında nazikçe tarayın çünkü saçlarınız ıslakken kırılmaya karşı üç kat daha savunmasızdır.
  • Dolaşmak için geniş dişli bir tarak kullanın, ancak çok fazla taramayın veya ıslak saçları fırçalamayın.
  • Islak saçı havluyla aşırı derecede ovalamayın.

 

Protein çok önemlidir

 

 

Çok yönlü bir diyet, saç ve saç derisi sağlığı için önemli bir faktördür. Esas olarak proteinden oluşan saç için günde en az 45 gram protein yediğinizden emin olmak gerekiyor. Protein bakımından yüklü besinler ise şöyle; yağsız et, kümes hayvanları, balık, fasulyeler, az yağlı süt ürünleri ve yumurta.

 

Gelelim saçı kurutmaya

Saç havluları pamuk veya pamuk oranı yüksek kumaş türlerinden üretilir. Doğru bir saç havlusu tercihi genel saç temizliği ve kişisel bakım için oldukça önemli bir yer tutar. Saç havlularının yüksek emicilik özelliği taşıması gerekir.  Bambudan veya pamuktan üretilmiş olması saç havlusu için doğru bir tercih oluşturur.

Homelover havluları %100 pamuk seçeneği ile saçınıza iyi bakar.

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR