Sonbaharda Deniz Tatili Yapmak İsteyenlere Özel Liste

Sonbaharda Deniz Tatili Yapmak İsteyenlere Özel Liste

Tatil için en uygun mevsimin yaz olduğu düşünülse de tatil heyecanı sıcaklığın kayboluyor sanmayın. Eğer yaz sıcağında tatile çıkmayı sevmeyen ve havaların biraz daha serinlemesini bekleyenlerdenseniz bu liste tam sizlik!  Sonbahar’da hem denize girebileceğiniz hem de sonbaharın oluşturduğu manzara resimlerini seyre dalarken sakinleşeceğiniz 5 tatil yeri önerilerini sizler için derledik.

Boğazın Gizli Hazinesi: Garipçe Köyü

 

İstanbul Sarıyer’e 10 kilometre uzaklıkta bulunan köy Rumeli kavağı ile Rumeli Feneri arasında yer alıyor. Bizans ve Osmanlı dönemine ait birçok eserin olduğu Garipçe Burnu’nda Padişah 3. Mustafa tarafından 1557 – 1574 yılları arasında yaptırılmış Garipçe Kalesini, köyün en yüksek tepesinde yer alan gözetleme kulesini, Büyük Liman Hamamı, kilise ve yıkık evleri ve tarihi yerleri gezebilirsiniz. Garipçe çevresinde denize girebileceğiniz pek çok yer mevcuttur. Bunlardan en bilineni Menekşe plajı Sarıyer’de hizmet vermektedir. Plaja ulaşım tekne seferleri ile sağlanmaktadır. Hafta içleri sadece bayanlar için hizmet veren plaja hafta sonları aileniz ile birlikte gidebilirsiniz.

 

Tarih Kokan Bir Rum Kasabası: Trilye

 

 

Trilye Bursa’ya  20 dakika uzaklıkta sır gibi saklanan yerlerden biri. Eski bir Rum balıkçı köyü olan Trilye şimdilerde İstanbul’luların ilgisini çekiyor. Trilye biraz dökük, biraz bohem, biraz masal haliyle sonbahar ruhunun yaşanabileceği en güzel yerlerden biri. Gezilecek görülecek bir çok yeri var ve denizi şahane. Misya, Trak, Antik Roma, Bizans ve Osmanlı hakimiyetlerini yaşayan ilçenin, dar sokaklarındaki iki-üç katlı ahşap ve taş evler iyi korunmuş vaziyette gezenlere görsel şölen sunuyor.

 

Helenistik Sahil Kasabası: Erdek

 

 

Balıkesir‘e bağlı bir ilçe olan Erdek, Marmara Bölgesi’nin Marmara Denizi’ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası’nda yer alıyor. Türkiye‘nin ilk sayfiye alanlarından biri olan ilçe; antik kentleri, açık hava müzesi, muhteşem doğası, tertemiz denizi ve yumuşacık kumsallarıyla görülmeye değer bir yerdir. Sonbahar’da Yaz kalabalığını geride bırakarak sakinleşen kasaba eylül ekim aylarında kamp yapmak ve hala denize girmek için sıcak havasını koruyor.

 

Sahil Kasabası: Amasra

 

Amasra manzarası

 

Amasra, Bartın’ın çok sevilen sahil kasabası. Eylül’de bir hafta için gidip huzur depolayıp  geri dönülecek bir kasaba arıyorsanız Amasra tam size göre. Hem Sonbahar’da gideyim hem de denize gireyim diyorsanız Küçük Liman bölgesindeki Direkli Kaya’da bulunan Cenevizliler döneminden kalma, 7 metrelik bir aydınlatma ve gözetleme kulesi mevcut. Hemen bu kulenin aşağısında denizle bağlantılı bir havuz oluşmuş. Gerçekten de bu doğal havuz, ilçenin en popüler plajı konumunda. Ayrıca, buradan gün batımı manzarası da oldukça güzel. Yeşil ve mavinin muhteşem birleşiminde huzur dolu bir Amasra tatili için bavulları hazırlamaya başlayın isterseniz.

 

Huzur Dolu Bir Kaçamak: Ayvalık

 

Henüz havalar iyice soğumadan ve turist kalabalıkları sokakları terk etmişken Ayvalık sizi dinlendirecek bir güzelliğe sahip Sonbahar’da. Denize girmek söz konusuysa Ayvalık ve Cunda Adası birbirinden güzel ve çoğu popüler birçok plajla dolu. Ayvalık’ta tatil yapmak denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri de Sarımsaklı Plajı burasının tadını kimsecikler yokken çıkarmak bir başka güzel oluyormuş diye duyduk.

 

Bu eşsiz Sonbahar tatilinde denize girerken ne olur ne olmaz yanınıza plaj havlunuzu almayı unutmayın! Homelover Plaj Havluları tatilde konforunu arttırmak için sizleri bekliyor.

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR