Sosyal Medyayı Faydalı Kullanmanın Yolları

Sosyal Medyayı Faydalı Kullanmanın Yolları

İnsan sosyal bir varlıktır. Bizler hayatta gelişmek için başkalarının arkadaşlığına ihtiyaç duyarız. Bağlantılarımızın zihinsel sağlığımız ve mutluluğumuz üzerinde büyük bir etkisi vardır. Başkalarıyla sosyal olarak bağlantı kurmak stresi, kaygıyı ve depresyonu azaltabileceği gibi öz-değeri de artırabilir. Bu noktada sosyal medya, bizlere rahatlık ve neşe sağlayabilir; yalnızlığı önleyebilir ve hatta psikolojik sorunlarımıza çözüm olabilir mi? 

Sosyal medyanın yararlı yanlarından faydalanmak için onu iyi kullanmayı öğrenmeliyiz…  Peki, nasıl?

Bilgiye ulaşmak ve kendinizi geliştirmek için kullanılabilecek en ulaşılabilir araç sosyal medyadır. 

Günümüzde neredeyse her insan en az bir sosyal medya uygulamasını aktif olarak kullanıyor. Sosyal medya uygulamalarının gelişmesi ve yaygınlaşması insan alışkanlıklarını da büyük oranda değiştirdi. Mesele kitap okumak… Sosyal medyayı bilgiye ulaşmak için kullanalım. Gelişmek istediğimiz herhangi bir konu hakkında internette binlerce video var. Yabancı dil mi öğrenmeye karar verdiniz ya da ukulele mi çalmak istiyorsunuz? O halde internette araştırıp tonlarca içerik arasından size uygun olanı seçip ilerleyebilirsiniz. Sosyal medya üzerinde sizin ilgilendiğiniz alanlarla ilgili kişilerin önerdikleri eğitimleri, tavsiye ettikleri yöntemleri deneyebilirsiniz.

Yeni insanlarla bağlantı kurun. Sosyal medyayı kullandığınızda, ilgi alanlarınızı ve değerlerinizi paylaşan insanlarla bağlantı kurarsınız. Hatta bu sayede ileride iş fırsatlarına yol açabilecek ilişkiler kurmanıza yardımcı olabilir.  Ancak, sosyal medyanın sizi kendisine bağımlı hale getirmesine izin vermeyin. Sosyal medya ile insanların beğenilme ve takdir görme ihtiyaçlarını karşıladığı gibi bir gerçek mevcut. İnsanların bilinçaltında önemli ihtiyaç noktalarına dokunan sosyal medya uygulamaları bir süreden sonra bağımlılık haline gelebilir. Sosyal medyayı sosyal fayda temelinde kullanmak çok önem taşıyor. Sosyal fayda için bir örnek verecek olursak eğer, bir öğrenci boş zamanlarında sadece sosyal medya paylaşımlarına bakıyor ancak yabancı dille ilgili kendini geliştirmek adına sosyal medya uygulamalarından yararlanmıyorsa kendini geliştiremeyecektir. Derslerine paralel olarak araştırmalar yapan bir öğrenci sosyal medya araçlarını sosyal faydaya uygun olarak kullanmış sayılabilir. Meslek sahibi bir bireyi ele alalım, kendi mesleğini daha iyi bir şekilde yapabilmek için dünyadaki gelişmeleri yine sosyal medya uygulamaları ile takip edebilir. 

Homelover sizi ve sevdiklerinizi düşünür! Homelover’ı sosyal medya üzerinden takip edin!  Sosyal medya kullanmanın avantajlarından biri de sizlerin ve sevdiklerinizi sağlığını düşünen ürünlere ulaşmanızı kolaylaştırmaktır!

Elbette interneti bilgiye ulaşmak için kullanıyoruz çünkü bu günümüzde bilgiye ulaşmanın en kolay yolu.  Ancak bu kolaylığa alışırken kitap okumayı es geçmemeliyiz. Kitabı okuyup kişisel gelişimimize emek vermeyi atlarsak eğer gelişim, bedenimize birkaç beden büyük bir palto almaya benzeyecektir. Sanal ortamda bulunmak tüketim alışkanlıklarımızın değişmesiyle birlikte kitap okumanın verdiği huzuru unutur olduk. Ancak, bilirsiniz ki kitap okumak farklı bir etkinliktir. Kitabı okurken sayfalara notlar almak bir süre sonra kitabı tekrar gözden geçirmek; kitaptan alıntılar yapmak… Özel bir öğrenme bilgi depolama şeklidir. Kitap okumak, üzerinizde farklı bir öğrenme potansiyeli oluşturur. İnternet üzerinden okuma yapmak ise otomatikleşiğimizin bir göstergesi olarak neredeyse anlamayarak gözden hızla geçirdiğimiz sadece tükettiğimiz cümlelerden ibarettir. Yine sosyal medya uygulamaları ve internet kullanımı sayesinde günümüzde kitaplar, e-kitap olarak da okunabiliyor. İnternetin faydalarından biri olarak ele alabileceğimiz e-kitap uygulaması ile herhangi bir tablet ile yüzlerce binlerce kitabı saklayabiliriz.

Etiketler: sosyalmedyauygulamaları,sosyalmedya
Mart 24, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR