Spa ve 4 Harika Faydası

Spa ve 4 Harika Faydası

Spa, son yıllarda popülaritesi artan bir yer ve kavramdır. Pek çok faydası olduğu bilinen ve her gün çeşitli medya organlarında yer alan spa hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Hafta sonu spa keyfi ile hem bedenen hem de ruhen rahatlama fikri size iyi geliyorsa, bunun ne olduğu hakkında bilginizi tazelemek isteriz.

“Spa ne demek” diye merak ediyorsanız, Latince “Sudan Gelen Sağlık” anlamına gelen “Selus Per Aqua” anlamına geliyor ve çok eski zamanlara kadar uzanıyor. İlk olarak Roma döneminde ortaya çıktığı ve zamanla Avrupa’ya yayıldığı bilinmektedir. Suyun iyileştirici ve rahatlatıcı gücünden yararlanarak ruhu ve bedeni dinlendirmeyi amaçlayan sağlık merkezlerinde, otel ve özel merkezlerde vücut yorgunluğuna odaklanarak kişiyi rahatlatmayı hedefleyen sağlık merkezlerinde tedavi amaçlı uygulanabilir. .

Kendinizi yorgun hissediyorsanız, molaya ihtiyacınız varsa, dinlenmeye ihtiyacınız varsa ve tatile çıkma şansınız yoksa kısa süreli ve kolay ulaşılabilir bir çözüm olabilir. Tedavilerde yağlar, doğal taşlar ve masaj teknikleri kullanılarak da etkiyi artırmak mümkündür. Faydaları bakımından Türk Hamamı’nı çağrıştıran bu muhteşem mekânın faydalarını kabaca sıralayabiliriz;

 

 

  • Kan dolaşımını hızlandıran spa, öncelikle ölü deriyi uzaklaştırarak cildinizi pürüzsüzleştirir. Daha parlak ve bakımlı bir cilde sahip olmanın yanı sıra kan dolaşımını hızlandırdığı için selülit üzerinde de oldukça etkili olduğu bilinmektedir.
  • Kaslarınız yumuşayacak, eklem ağrılarınız hafifleyecek ve kaslarınız gevşedikçe kendinizi daha rahatlamış hissedeceksiniz. Ayrıca romatizma rahatsızlıklarında rahatlatıcı etkisi vardır.
  • Eğer stresli bir dönemden geçiyorsanız tabii ki ruhunuz kadar bedeniniz de tepki verecektir. Bu bakımı üzerinizdeki ekstra elektrik yükünü azaltabilecek bir terapi türü olarak da düşünmek mümkündür. Seans sonunda gerginliğinizden arınmış, dinlenmiş ve daha canlı hissedeceksiniz.
  • Kilo problemi olanlar da destekleyici tedavi olarak spayı tercih edebilirler. Toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur ve yağ üzerinde de etkisi olduğu bilinmektedir. Tabii ki beslenme ve hareket gibi diğer önemli şartları da yerine getirerek ve tamamlayıcı bir tedavi olarak değerlendirerek vücudunuzu forma sokabilirsiniz. Sindirim sistemini düzenlemede etkisinin olduğunu da belirtmek gerekir.

Spanın faydalarını kabaca saydık. Yaz kapıdayken kendinizi yeni bir mevsime hazırlamak, biraz stresten uzaklaşmak ve nefes alabileceğiniz bir alanı ziyaret etmek istiyorsanız bu hafta sonunu bakıma ve yenilenmeye ayırmalısınız. Kendinize “Spa sırasında neye ihtiyacım var?” diye soruyorsanız, bu bakımın doğallığına uygun bornoz, teninizde hoş bir dokunuş bırakacak bir havlu ve ayaklarınızda yumuşaklığı hissettirecek terlikler yeterli.

Bir spa hem fiziksel, hem zihinsel hem de ruhsal olarak birçok şeye çözüm olabilir. Spada geçirilen bir gün, yumuşak ve rahat havlular veya bornozlarla güzelleştirilebilir. Ana hedefiniz rahatlamak olduğundan, bu öğeler bu rahatlatıcı deneyimde geçirdiğiniz zamandan sonra bile sizi sıcak, kuru ve memnun tutacaktır.

Farklı içeriklere sahip havlu ve bornoz koleksiyonumuzu inceleyerek doğal ve zarif ürünlerle spa keyfinizi tamamlayabilirsiniz.

Havlular ve bornozlar hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bloğumuza bir göz atın.

 

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR