Spor Havlusu Nasıl Seçilir?

Spor Havlusu Nasıl Seçilir?

Sağlıklı yaşam için olmazsa olmaz olan spor gün geçtikçe daha çok kişi tarafından tercih edilir hale geldi. Gün boyu oturarak ve hareketsiz çalışan birçok kişi beden sağlığını koruyabilmek için sporun gücünden faydalanıyor. Özellikle fitness ve vücut geliştirme en çok tercih edilen spor branşları arasında yer alıyor.

 

Özellikle spor salonu gibi herkesin spor yaptığı toplu alanlarda görgü kurallarına uymak, hem kendinizin hem de diğer kişilerin sağlığını korumak için dikkatli davranmak çok önemlidir. Spor havlusu, spor görgü kuralları açısından oldukça önemlidir. Spor yaparken çok terlemeniz oldukça normaldir ancak hiç kimse sizin terli vücudunuzun temas ettiği bir spor aletinde spor yapmak istemez. Aynı şekilde siz de bunu istemezsiniz.

Homelover TR olarak bu yazımızda “Spor havlusu neden gereklidir?” ve “Spor havlusu seçerken nelere dikkat edilmelidir?” sorularını cevaplıyoruz.

 

 

Spor Havluları Neden Gereklidir?

Spor havlusunun en önemli işlevlerinden biri mikropların yayılmasını ciddi oranda azaltmasıdır. Yüzünüz ve vücudunuzdaki teri spor havlusu ile kurulamanız terinizin farklı alanlara geçmesini engellemeye yardımcı olur. Spor salonları, soyunma odaları ve saunalar; bakteri ve mantarların çok sık bulunduğu ortamlardır. Havlu kullanmadığınız takdirde mikropları yüzünüze, ellerinize bulaştırabilir ve sivilce,mantar gibi enfeksiyonların size bulaşmasına sebep olabilirsiniz.

 

 

Spor Havlusu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Süper Emicilik

Spor havlusunun emici olması çok gereklidir. Çünkü spor esnasında havlunuzu kurumaya bırakmak için bir zaman aralığı söz konusu değildir. Havlunuzda her yüzünüzü ya da vücudunuzu kuruladığınızda ıslaklık hissetmek istemezseniz emiciliği yüksek havlular seçmelisiniz.Pilates yaparken, halter kaldırırken, fitness esnasında vereceğiniz küçük molalarda havlunuzun terinizi hızlıca kurulaması ve hapsetmesi sporunuzu daha rahat yapmanız ve hijyen açısından size fayda sağlayacaktır.

 

Dayanıklılık

Spor havlusu, sürekli elinizde gezdirdiğiniz ve yoğun tere maruz kalan bir havlu olacağından dayanıklı olması sizin yararınızadır. İplikleri sık dokunmuş, %100 pamuklu havlular spor esnasında rahat etmenizi sağlayabilir. Spor havlusu seçerken titiz davranmanızı ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak havlunun özelliklerini detaylıca incelemenizi tavsiye ederiz.

 

Kolay Taşınabilirlik

Ağır ve büyük bir havluyu spor boyunca taşımak zorlayıcıdır. Spor havlusunun hafif, kolay taşınabilir olması gerekir. Spor çantanızda ekstra kıyafet, ayakkabı, hijyen ürünleriniz vb. olduğunu düşünürsek spor havlusunun aynı zamanda az yer kaplaması da fayda sağlayacaktır.

 

Hızlı Kuruma

Spor yaparken havlunuzun hızlı kuruması konforunuzu artırır ve daha verimli bir spor süresi geçirmenizi sağlar. Bu sebeple hızlı kuruyan havlular tercih etmelisiniz.Bünyesine aldığı ter ve suyu hızlıca emen havlular spor için ideal alternatifler olacaktır.

Spor havlunuzu her kullanım sonrasında mutlaka yıkamalısınız. Çünkü spor havlusu birçok ortak kullanılan alan ile temas eder ve vücudunuzdaki teri de bünyesinde barındırır. Bu şekilde çantanızda uzun süre beklemesi bakteri ve mikrop üretimine sebep olur.

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR