Türkiye’de Yaz Tatili Yeri Önerileri

Türkiye’de Yaz Tatili Yeri Önerileri

Tatil yapmak kadar keyifli olan bir şey varsa o da tatil hazırlığıdır. Yaz tatili için lokasyon belirlemek, bir sürü yeni tatil kıyafeti almak, aktiviteler araştırmak ve yolculuğu planlamak mükemmel bir tatil tatlı heyecanını önden yaşamanın yöntemidir.

Günümüzde tatile çıkmadan önce neredeyse herkes arama motorlarında “Yaz tatili önerileri”“Türkiye’de en iyi tatil yerleri” vb. sorguları aratıyor. Homelover TR olarak bu yazımızda Türkiye’de tatil yapılacak en iyi lokasyonları derledik.

 

 

Yeşilin ve Mavinin Her Tonu Fethiye’de Buluşuyor!

Yaz aylarında adeta bir cennete dönüşen Türkiye’nin deniziyle ve doğasıyla en ilgi çeken yerlerinden biri Fethiye. Dünyaca ünlü plajları ve koyları, tarihi ve birçok aktivite yapma imkânı sunması sayesinde çok sevilen Fethiye’de hem doğayı hem de şehir hayatını aynı anda yaşama fırsatı bulmak mümkün. Antik kentlerde tarihi bir keşfe çıkabilir, Ölüdeniz’de unutulmaz anlar yaşayabilir ve Kelebek Vadisi’nin güzelliği karşısında büyülenebilirsiniz.

Romantik anlar, eğlenceli dakikalar ya da tamamen inzivaya çekilmeli bir tatil…

Fethiye, sizin istediğiniz her şeyi sunmaya hazır.

 

Cennetten Bir Köşe: Bozburun

Ege’nin gizli hazinesi Bozburun, sessiz, sakin ve huzur dolu bir tatil için oldukça ideal.Bakir koyları, mis gibi havası ve doğası ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatan Bozburun, dalış meraklıları tarafından da oldukça sık tercih ediliyor.

Nüfusu az olan ve adeta bir inziva köşesi olan Bozburun’da şehir gürültüsünden,trafikten, kaygıdan ve karmaşadan uzak keyifli, sakin günler geçirebilir, ruhunuzu dinginleştirebilirsiniz.

 

 

Denize Çıkan Dar Sokaklarıyla Foça

Yıllar boyunca, doğal güzelliğini ve tarihi yapısını korumuş nadir yerlerden biri olan Foça ismini zamanında denizinde yaşayan Akdeniz foklarından alan Phokaia’dan alır. Eski Foça ve Yeni Foça olmak üzere ikiye ayrılan şehrin her iki kısmı da ziyaretçileri tarafından çok sevilse de Eski Foça yıllardır aynı kalması ve tarihi yapısını koruması sayesinde ön plana çıkıyor.

Şirin liman bölgesi, Rum evleri, irili ufaklı birçok balıkçı teknesi ve denize çıkan sokaklarıyla Foça size tam da hayal ettiğiniz sakin ve huzurlu tatili vadediyor.

 

 

Bambaşka Bir Dünyaya Kucak Açın: Bozcaada

Bozcaada’ya bir defa giden Bozcaada’yı tatil planlarından eksik edemiyor. Adeta hayranı olacağınız Çanakkale’nin bu küçük tatil beldesi gürültüden arınmış, huzurlu bir tatil yapabilirsiniz. Bozcaada’ya ilk kez gidecekseniz kendiniz çok şanslı hissedebilirsiniz. Bozcaada Kalesi’ne mutlaka çıkın ve manzaranın keyfini çıkarın.

Rum mahallelerinin tarihi dokusun keşfedin. Hatta bisiklet kiralayarak adanın her noktasını gezebilir ve yepyeni yerler keşfedebilirsiniz. Ayrıca tatil tarihlerinizi Bozcaada Caz Festivali ya da Bağbozumu Festivali’ne denk getirerek festival coşkusu da yaşayabilirsiniz.

 

 

Ege ve Akdeniz Arasında Eşsiz Bir Köprü: Datça

Bir yarımada olan ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyüleyen Datça’da 52 tane koy bulunuyor. Datça’nın sadece koylarını keşfetmek için dahi günlerinizi ayırmanız gerekebilir. Birçok popüler tatil beldesinin aksine huzurlu ve sakin bir ortamı olan Datça tarihi yapılarıyla da dikkat çekiyor. Datça’da antik  dönemin kültür-sanat merkezi olan Knidos Antik Kenti’ni mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Ayrıca Datça’ya gitmişken Datça’nın sembolü Can Yücel’e adanmış sokağı ve Can Yücel’in evini ziyaret etmeyi unutmayın.

 

 

Trakya’nın Bodrum’u: Erikli

İstanbul’a üç buçuk saat mesafede olan Erikli’yi özellikle hafta sonu hızlı bir tatil için tercih edebilirsiniz. Saros Körfezi’nin bir kıyısını Edirne’nin güney sahillerine diğer kıyısı ise Gelibolu Yarımadası’na bakıyor. Saros Körfezi denizdeki akıntılar sebebiyle kendini temizleyen bir yapıda. Bu sayede denizin dibini cam berraklığında görebildiğiniz ve uzun sahilde kumların tadını çıkarabildiğiniz harika bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Tatile giderken yanınızda Homelover Plaj Havluları götürmeyi ihmal etmeyin.

Unutmayın ki kusursuz bir tatil deneyimi için her detayın önceden düşünülmüş olması gerekir. Rotanız hangi yöne dönerse dönsün, keyfiniz hep yerinde ve sabit kalsın!

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR