Yüz Havlusu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüz Havlusu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cilt sağlığı, dinç ve iyi bir görünüm için oldukça önemlidir. Parlak ve canlı bir cilt görünümüne kavuşmak için yapılması gereken şeylerden biri de cildi temiz tutmaktır. Sağlıklı beslenen, spor yapan ve yüz temizliğine dikkat eden kişiler yaşlanma belirtilerinden daha az etkilenir. Peki cildinizi temizledikten sonra cilt sağlığınıza zarar vermeyen, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde cildinizi kurulamak gerektiğini biliyor musunuz? 

Homelover TR olarak bu yazımızda yüz bakım rutinin önemli aşamalarından biri olan “Yüz havlusunu alırken dikkat edilmesi gerekenler” başlığını ele aldık. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

 

Su Emiciliği

 

 

Yüz havlusu alırken su emiciliğinin yüksek olmasına dikkat etmeniz, size uzun vadede fayda sağlayacaktır. Sabah yüzünüzü kuruladığınız havlunuzun akşam yüzünüzü yıkadıktan sonra hala ıslak olduğunu fark etmek hoş bir his olmayacaktır. Bu sebeple emiciliği yüksek havlular tercih etmenizi tavsiye ederiz. 

 

Yumuşaklık

 

 

Kim yüzünü yıkadıktan sonra sert bir havluyla kurulamak ister ki? En ince ayrıntısına kadar planladığınız ve cildinize harika bir bakım yaptığınız rutininizi sert bir havluyla kapatmak hem sizin hem de cildinizin hoşuna gitmeyecektir. Bu sebeple yüz havlusu seçerken yumuşak olmasına da ekstra dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Bazı havlular yanlış ürünlerle yıkandığında zaman içinde sertleşebilir. Bu durumun önüne geçmek için havlu kalitesi kadar havlu yıkarken tercih ettiğiniz yöntemlerin de etkili olacağını unutmayın.

 

Havlunun İçeriği

Havlunuz hangi malzemeden üretildi? Bu sorunun cevabını bilmek oldukça önemlidir ve birçok faktörü etkileyebilir. Havlu içeriğinizin yüzde yüz pamuk olması hem uzun yıllar havlunuzu kullanmanıza olanak tanır hem de yumuşaklık hissi ve emiciliği yüksek ürünler kullanmış olursunuz. Ayrıca havlu içeriğini bilmeniz doğru yıkama talimatlarını uygulamanız açısından da önemlidir.

 

Dikiş Kalitesi

Havluların sökülmesine mutlaka denk gelmişsinizdir. Havlulardan sarkan iplikler hiç hoş bir görüntü oluşturmazken aynı zamanda da havlunun işlevini yerine getirmesi noktasında sorun yaratabilir. Bu tarz problemler yaşamamak için havlunuzu seçerken dikiş kalitesini mutlaka kontrol edin. Kenarlarından iplikler sarkan ya da dikişleri sağlam olmayan havluların ömrü kısa olacaktır.

 

Sık Dokunmuş Olmalı

Bazı havluları eline aldığınızda dokumasının oldukça boşluklu olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz. Bu tarz havlular fiyat açısından daha uygun seçenekler sunsa da bir havludan karşılanması beklenen kriterler düşünüldüğünde sınıfta kalırlar. Seyrek dokunmuş havlular; çok hızlı ıslanır, kuruması zaman alır ve kısa sürede kullanım ömrünü tamamlarlar. Ayrıca yumuşak bir yapıya sahip değillerdir ve yıkama sonrasında kolayca yıpranırlar. Homelover havlular sık dokulu yapıya sahiptir. Bu sayede uzun süre, konforlu kullanım sunarlar.

Son olarak yüz havluları her zaman hijyenik olmalıdır. Havlularınızı uygun periyotlarda etiketinde yazan yıkama talimatları doğrultusunda dezenfekte etmeyi unutmayın.

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR