Zihni Rahatlatmak İçin 3 Yol

Zihni Rahatlatmak İçin 3 Yol

Zihin bedenimizden sonra ikinci evimiz…

Yaşam her zaman kolay olmuyor. Hayatın inişleri ve çıkışları gün içerisinde bile çok dalgalı olabiliyor. Fiziksel yorgunluğun farkına varmak zihinsel yorgunluğun farkına varmaktan çok daha kolay. Çok yürüdüğün günlerde ağrıyan ayakların sana dur diyor. Bazen de ekran başında çok çalıştığın zamanlar gözlerin ağrıyor, kuruyor. Peki, ya zihin? Sen zihnin dinlenmesi için ona bir adım atmazsan o bunu zamanla çok daha sarsıcı yöntemlerle “Ben buradayım,” hatırlatması ile yapıyor.

 

Zaman içerisinde geçen fiziksel yorgunluğunu bir kenara bırakıp zihnin üzerine yoğunlaşıp onu rahatlatmaya odaklanalım. Stres, bazı yaşanması zor durumlar, negatif kişiler, elimizde olmasa da maruz kaldığımız bazı durumlar… Zihnimizi olumsuz etkileyen bir sürü faktör sayabiliriz. Yaşanılan bunca şeyin üstüne zihinsel yorgunluk çekmek kaçınılmazdır. Zihnimiz ne kadar yorgun, dolu ve huzursuzsa yaşamımızda o denli huzursuz bir hal alır. Huzursuz olan insan olumsuzluklara odaklanır bu huzursuz zihin hali beraberinde çığ gibi büyüyerek psikolojik rahatsızlıklara hatta ciddi hastalıklara dönüşür. Günlük rutinlerini sağlık bir şekilde yerine getiremeyen, bitkin bir zihne sahip kişi hayata odaklanamaz. Gelin bu yazıda zihnimize kulak verelim…

 

Sizler için zihni rahatlatmanın en basit 3  yolunu derledik. 

 

 

 

1.Lavantadan Faydalanın

 

Binlerce yıldır hastalıkların tedavisinde  kullanılan lavantanın faydaları say say bitmez ama biz bugün zihin rahatlatıcı özelliğine odaklanacağız… En belirgin özelliği kokusu  olan lavantanın zihni arındırdığına inanılıyor. Hatta sadece zihni değil bedeni de arındırdığı söyleniyor. Hoş aroması nedeniyle banyo sularına katılarak veya lavanta sabunu alarak kullanabileceğiniz lavanta, kokusu ile sizleri anında rahatlatacaktır.  günümüzde kozmetik alanında da yaygın olarak kullanılmaktadır. Lavanta tıbbi amaçlı olarak üretilen şifalı bir bitki olup, kaygı, uykusuzluk, depresyon gibi zihinsel problemlere fayda gösteriyor.

*Lavanta çayı, sinirleri yatıştırır, her gün bir bardak tüketebilirsiniz.

*Lavanta banyosu yapabilirsiniz. Rahatlatıcı etkiye sahip bu bitki 2-3 litre suda kaynatılarak süzülüp banyo suyuna eklenir. İşte suya verdiği mor rengi ile hem gözleriniz hem de temiz kokusu ile burnunuz için bir şölen sunacak.

 

2. Yürüyüşe Çıkın

 

Bilimsel verilere dayanan yürüyüşün faydaları insan zihnini açtığı noktasında hem fikir. Yürüyüş yapmak sakinleştirici etkisi ile daha sağlıklı düşünmeye yönlendiriyor. Zor bir gün geçirmiş, öfkeli ya da gergin olabilirsiniz; sinirli bir ruh hali içindeyseniz, kısa bir yürüyüş yapmanız sizi sakinleştirecektir. Böylece olumsuz etkileri kaçınılmaz olan o ruh halinden yavaşça sıyrılıp büyük resmi görebilir bir hale geleceksiniz. Dışarı çıkın ve yürüyün. Daha sonra ruhunuza, bedeninize ve zihninize bakın, artık mutlu ve huzurlusunuz. 

 

 

3. Sıcak Bir Duş Alın

 

Basit ama oldukça etkili bir diğer rahatlama yöntemi ise sıcak ve keyifli bir duş almak. Huzursuz, bitkin veya yorgun hissettiğiniz zamanlarda ılık bir duş almak zihninize çok iyi gelecektir. Duş alırken lavanta bitkisinden faydalanarak, aromaterapik mumlar yakarak,  rahatlatıcı müzikler ve  kokular eşliğinde zihninize odaklanmayı deneyebilirsiniz.  

 

Tüm bunların sonunda Homelover havluları yumuşacık dokusuyla konforlu hissettirmek için sizleri evinizde bekliyor olacak. 

Etiketler: havlu, %100 pamuk havlu, havlu set, bornoz, kadın bornoz, erkek bornoz
Ocak 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR